2 Temmuz 2011 Cumartesi

Peri Masalı





Aslında İsmail Şenol dün en güzel özeti geçti. Peri Masalı devam ediyor. Kadın Basketbol milli takımımız için daha da ötesi düşünülemezdi. 




Turnuvaya ilk geldiğimizde hedef ilk 5'ti. Litvanya maçında aldığımız o talihsiz yenilgi aslında bu hedefe giden yolu iyice zorlaştırmıştı bize. Çek'leri elimizden kaçırdık desek yeridir. Büyük Britanya maçında harika oynamadık ama onların da bizi geçmesine izin vermedik. Yine bir Belarus maçına kalmıştı şansımız. Ama bu sefer Litvanya bize kıyak geçerek onları yenmişti. Yendiğimiz anda Çeyrek Final bizim olacaktı. İşte ne olduysa o maçta oldu, o güne kadar ki oynayan takımdan çok daha farklı bir takım vardı sahada. Savunma inanılmaz işliyordu Belarus neye çarptığını anlamadan maçı bitirdik zaten. Şahsen çeyrek finale çıkarsak yarı final yaparız diyordum zira Karadağ'ın namağlup olması gözümü korkutmuyordu. Dediğim gibi de oldu belki inanılmaz yüzdeli 3 sayı atmış olabiliriz ama daha Eurobasket'e gelmeden bu takımla oynamış olmanın avantajını en iyi şekilde kullandık.



Dün akşam olanlar ise tam bir Peri Masalı. Şüphesi son 4 5 yılın en dominant takımlarından biri olan Fransa'ya karşı oynamak çok zor. Ama bizim kadınlarımız o kadar inançlı ve bilinçli mücadele ediyor ki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Savunmada herkes işini kusursuz yapıyor, maksimum efor vererek her şeyden önce rakibe sayı attırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.Hücumlarda zaman zaman tıkanıyoruz çok gereksiz atışlar yapıyoruz ama savunmamız ile dengeliyoruz bunu. Her şeyi geçtim Kadın Basketbol'u gibi bir çok insanın izlemediği bir branşı, bir cumartesi günü Nevizade'nin en işlek barlarından birinde oturup izleyebilme lüksünü veriyor bu takım, bu ülkeye. Bu arada mekanda maçı ilgiyle izleyen azımsanmayacak bir kitle de olduğunu belirteyim. Maç sonu Nevriye'nin gözyaşları bana her şeyi özetliyordu zaten. Bu takım burada olmayı haketmişti. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür edip bağrımıza basmamız lazım. 


Bir daha kolay kolay yakalayamayacağımız bir başarıyı yakaladık. Şimdi önümüzde sadece 40 dakika kaldı. Rakip Rusya. Şampiyonluk mu ? Neden olmasın  

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...