1 Mart 2011 Salı

Bloguma Dokunma



Yine bir yasaklarla birlikte sizlerleyiz ey sevgili okurlar. Digiturk Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nden çıkarttığı karar ile blogspot'a erişimi engelledi. 



Şimdi şunu söyleyeyim, Digiturk  400 milyon  $ verdikleri ihalenin peşinde koşuyorlar. Ortada illegal bir durum varsa haklarını aramak onların görevi zaten. Buradaki temel sorunun yasa da ya da yasanın yanlış yorumlanmasında olduğunu düşünüyorum. Konuyu araştırıyorum, zira burada iki türlü bir durum, bilişim yoluyla işlenen bir ticari suç var ortada. Taraf gazetesi yazarı ve Eurosport spikeri Dağhan Irak az önce twitter'da güzel özetledi olayı. " digiturk'un blogspot'u korsan yayın için kapattırmaya kalkması, tommy hilfiger'in çarşamba pazarı'nı kapattırmaya kalkması gibi bir şey.". Evet durum bu, ya da daha eski tabirle şu öğrenciler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim durumu. Ortada suç işleyen bir blog var ise, tespit edersin ve kapattırırsın blogspot'u tamamen kapatmak, bizler gibi dünyanın bir ucunda yapılan yelken yarışında mücadele eden sporcumuzdan aldığımız haberi anında yazan siteleri kapsamamalıdır. Ya da tamamen günlük gibi burayı kullanan herhangi bir insanın içini dökmesine engel olmamalıdır. Yani beyzadelerin ticari çıkarları benim legal şekilde haber alma ve verme özgürlüğümün üstünde olamaz. Normal bir hukuk devletinde böyle olur bu durum. 

Diyecekler ki kardeşim mantar gibiler birini kapattırıyoruz diğeri açılıyor. E 400 milyon $ verip aldığın yayın hakkını korumak için de bir 4 milyon $ harca Ar-Ge ekibi kur, engelle kardeşim sende. Bak bankalar bünyelerine hacker alıyor sitelerinin açığını bulabilmek için. Sen de yap bunu. Ya da şu soruyu kendine sor neden bir Alman blogger kendi blogunda " beyler bu haftaki bundesliga maçları burada" diye SKY Deutschland'ın yayınını vermiyor. Ya da Canal + yayınını sağa sola internete atan bir Fransız blogger neden görmüyoruz. Acaba bunun nedeni 2 senedir aboneliğim olduğu halde bana 55 liraya sattığınız paketin aynısını, 4 senelik bir aboneye HD olarak satmanız, hatta yeni abone olacak birine sadece gel Lig TV izle diye 35 liraya aynı paketi satmanızdan kaynaklanıyor olabilir mi. ? Önce kendi pisliğinizi temizleyin sonra bulaşın bu aleme. Çok açık ve net söylüyorum internet yayıncılığı ile başa çıkamazsınız,insanlar çatır çatır o sitelere girmeye devam eder. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...