19 Şubat 2011 Cumartesi

Hürriyet'ten Büyük Hata


Defalarca söyledik, araştırmadan doğru düzgün incelemeden haber yapmak bu ülkedeki en büyük sorun. Amatör branşlara gazetelerimizde zaten çok az yer veriliyor, o verilen yerlerin de böyle yalan yanlış haberlerle heba edilmesi cidden çok yazık. 


Haber metni bugünkü Hürriyet gazetesinden, Celal Demirbilek imzalı haber.  Arzu edenler için linkini şuraya koyalım ---> Aslan'da Rüya Takım Kuracak , sonra da haberi aşağıya alalım da muhtemelen kaldırmak zorunda kalacaklar çünkü bu haberi. 

Kübalı smaçörle 15 gündür gizlice görüşen Cimbom, Neslihan için de sezon sonu Eczacıbaşı Vitra ile masaya oturacak...

GALATASARAY ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabetin ateşi kadın voleybolunu da sardı... Sarı kırmızılı kulüp, Acıbadem Grubu ile yaptığı işbirliği sayesinde Aroma Birinci Ligi ile Dünya Kulüpler şampiyonluklarını kazanan ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de final oynayan sarı lacivertlilere kafa tutacak bir takım kurmak için girişimlere başladı.
Vurduğu top petrol fışkırtır!Gelecek sezonun süper kadrosunu kurmak için düğmeye basan Galatasaray’ın transfer listesinin en başında dünyanın 1 numaralı smaçörü Kübalı Rosir Calderon Diaz ve Eczacıbaşı Vitra’nın yıldızı Neslihan Darnel yer alıyor. Sarı kırmızılı kulübün voleyboldan sorumlu yönecisi Yalçın Orhon, Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun ‘orkidem’ diye seslendiği Calderon’u renklerine bağlamak için 15 gündür yoğun bir çaba harcıyor. Orhon’un, Fenerbahçe Acıbadem’in devreye girerek fiyat artırmasını önlemek için transfer çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde yürüttüğü öğrenildi.
26 yaşında ve 1.91 metre boyundaki Calderon, son derece sert smaçları ile tanınıyor. 3.3 metre smaç, 3.16 metre blok yüksekliği olan Kübalı voleybolcu için, “Blokların üzerinden toplara öyle sert vurur ki, yere düşen top petrol fışkırtır” tanımlaması yapılıyor. Küba Milli Takımı’nın vazgeçilmez oyuncuları arasında yer alan Calderon, 2005 Dünya Grand Prix’si, 2006 Dünya Şampiyonası ve 2008 Pekin Olimpiyatları’nda ‘en iyi smaçör’ seçildi. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın Orhon’un, Calderon’un Rus menajeriyle pazarlıkta son aşamaya geldiği ve transferinin birkaç gün içinde bitireceği belirtildi.
Eşi Galatasaray’daListedeki diğer yıldız Neslihan Darnel ise, en iyi Türk kadın voleybolcu olarak kabul ediliyor. Halen Eczacıbaşı Vitra ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan milli sporcunun transferi şu an için zor görünse de, sarı kırmızılı yönetiminin bu oyuncuyu almakta kararlı olduğu ifade ediliyor. 27 yaşındaki ve 1.87 metre boyundaki Neslihan’ın, Galatasaray Medical Park Sportif Direktörü Orkun Darnel’in eşi olması, Cimbom’un bu transferdeki en büyük kozu. Sarı kırmızılıların sezon sonunda Eczacıbaşı Vitra ile masaya oturacak
.
"

Evet haberin tam metni böyle , şimdi geliyoruz olaydaki çarpıklığa. birincisi yahu madem 15 gündür gizli gizli görüşülüyor sizin nasıl haberiniz oldu da yazdınız bunu. Madem yazdınız gizliliği mi kaldı artık. İkinci ve en bomba kısmı ise sona sakladım. Sözü geçen Calderon isimli oyuncu, hepimizin bildiği Rosir Calderon'dur diye tahmin ediyorum. Bakınız CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) yani daha da anlaşılması için voleybolun UEFA'sı diyelim, resmi sitesinde 2 Şubat tarihinde yaptığı haber de ne demiş 

" Cuban star Rosir Calderon recently signed a 5-year contract with Swiss club Voléro ZÜRICH and will hence celebrate her comeback to the international Volleyball family after a break of 18 months following the birth of her first child"

Haberin tam linki için böyle alalım sizleri ----> Rosir Calderon   İngilizce bilmeyenler için de kısaca özetleyelim, Calderon'un çocuğunun doğumunun ardından 18 aydır ara verdiği ve İsviçre'nin Volero Zurich takımı ile 5 senelik bir sözleşme imzaladığını söylüyor.

Hep istiyoruz ki basketbol, voleybol, atletizm motor sporları Hürriyet Milliyet gibi büyük gazetelerimizde yer alsın, ne olursa olsun internete girmeyen bir sürü insan okuyor bunları çünkü. Ama o insanlara böyle haberler vermek kimsenin hakkı olmamalı, bu iş için bir emek koyuyorsanız ortaya hakikati araştırıp yazmak temel vazifeniz olmalıdır. Futbol'da ki gibi Drogba gelecek, Arda'ya 20 milyon verdiler tarzı haberler bu branşlarda tutmuyor maalesef. Zira büyük gibi gözükse de küçük camialar bunlar ve bilgiye ulaşmak daha kolay bu branşlarda. Celal Bey'in kendine gelen duyumları daha dikkatli araştırarak haber yapacağını ümt edelim biz şimdilik. 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hürriyet in yaptığı hata değil , sporun başında mehmet aslan var ,anti fb li , tek derdi fb aleyhinde mümkün olduğunda görünmek taurasi konusunda çok sert fb yi lanetlemişti , acıbadem sayesinde diyor ama gs medikal park dan bahsetmiyor , sözlerde bile ,ayrıntılarda bile şeytanlar dolaşıyor .

Furkan Zengin dedi ki...

sonuçta farklı kaynaklardan gs'nin bu oyuncu ile ilgilendiğini biliyoruz, ama oyuncu sözleşme imzaladı. He Zürich kulübüne para verirler vs. orasını ben bilemem ama şu bilgiyi habere yazmayıp FB Acıbadem üzerinden o haberi giydirmek ayrı komedi tabi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...