25 Şubat 2011 Cuma

Efe Cannes'da Fırtına Gibi Esiyor



Efe'yi yeniden konuk ediyoruz buraya. Yahu bu adam geçen hafta Cannes'daydı hala dönmedi mi diyenlerinize bilgi vereyim, geldi ancak çok prestijli bir yarış için gelen teklifi kabul ederek tekrar Cannes'a gittiler.



Allianz sponsorluğunda yapılan Allianz Dragon Grand Prix 2011'de yarışıyor Efe. İsminden de size çağrıştıracağı üzere Efe'nin her zaman yarıştığı Finn sınıfından tamamen farklı bir kategori. O sebeple Efe'nin bu sınıfa dair hiç antrenmanı yok onu da belirtelim. Ayrıca bir farklılık da şu Efe Kuyumcu burada Monaco adına yarışıyor. Davet edildiler demiştim, Efe'nin antrenörü olan Malte Philip bu sınıfta 2001 yılında Dünya Şampiyonu olmuş. Zaten davet direkt Philip'e gelmiş. Hep söylüyoruz bu işler ekipman işi diye, Efe ile konuştuğumuzda Türkiye adına yarışmayı çok isterdim ama bu sınıfta yarışan Türk sayısı çok az zaten ve nadiren yarışıyorlar dedi. Bu noktada  

Her neyse bilgi faslını geçelim. Efe'den öğrendikçe geliştiriyorum kendimi bu alanda, Siyah bayrağa rağmen genel klasmanda şu an 2. sırada Efe. Siyah Bayrak demek, o etapta sonuncudan bir fazla puan alabilmek demek. Ayrıca en fazla bir hataya izin var, bundan sonra gelecek bir Siyah Bayrak yarıştan atma oluyor o yüzden hata hakkı kalmadı diyebiliriz.Efe  "henüz her şey belli değil, dereceler birbirine çok yakın" dedi. Umudumuz isteğimiz Grand Prix'yi ilk 10 içerisinde bitirmesi yönünde Efe'nin.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...