16 Şubat 2011 Çarşamba

Ayıkla Hacettepe’nin Taşını



En başından beri dedikodu bazlı haberler yerine resmi haberlere dayanarak yorum yaptık. Biz inanmıyoruz ama testler pozitif diyor dedik. Hukuki süreç bitip cezası açıklanmadan ne desek boş dedik. Uzun uzun yazılacak çok şey var, ortalık gene bilgi kirliliğinden geçilmiyor.


Ben aklıma gelenleri  dökeyim, yetkili olarak koltuklarda oturan paşazadeler cevap verir belki. Öncelikle Taurasi’nin testi (+) iken (-) çıktı gibi bir durum yok ortada. Hacettepe Ünv.  Numuneleri geri çekti. Buradan anlayacağımız şudur, testleri  yanlış yaptılar ya da test yaptıkları kaplar kirliydi vs. Gibi bir durum var. Bilmeyene söyleyelim doping testi idrar numunesinin üzerine belirli kimyasallar uygulanarak yapılır. Kimyasal tepkiye giren numunenin analizinde gerçek ortaya çıkar. Sonuçta belki de uygulanmaması gereken bir madde ile test yapıldı ve sonuç aldatıcı çıktı bunu bilemeyiz. Numunelerin geri çekilme sebebi çok net testin yanlış yapılması ya da yanlış yorumlanması sonucu numunelerin tekrar teste tabi tutulamaz hale gelmesidir. Sadece Dee değil, Cocker ve Orhan Şam’ın da sonuçları geçersiz sayıldı. (Orhan Şam için henüz öyle bir durum yokmuş, İlhan Cavcav konunun hukuki boyutu hakkına Şekip Mosturoğlu'ndan yardım istemiş, onlar da itiraz edecekler muhtemelen ve o sonuçta geçersiz sayılacak)

TBF’yi verdiği ceza için değil, haberi sızdıranlar için eleştirmek lazım. Sonuçta TBF’ye rapor geliyor dopingli bu sporcu diye, TBF gidip de bir daha bakın ben tedbir koymuyorum diyemez. Ancak kati suretle gizli kalması gereken bilgilerin basına nasıl sızdırıldığı, hatta Turgay Atasü gibi cidden bu alanda uzman olan bir profesörün, bu uzmanlığına ve tarafsızlığına yakışmayacak seviyede yaptığı açıklamaları hatırlamakta fayda var. Daha B numunesi açılmadan oyuncuya cezayı kesen açıklamalar, o numunede kesin pozitif çıkar demeler  falan, dünyada eşi benzeri olmayan bir açıklamaydı. Hoş gerçi  şu  an düştüğümüz durumun da dünya üzerinde eşi benzeri  yok. Harika bir şekilde rezil olduk dünyaya.
Bundan sonra ne olacak, öncelikle ortada en büyük zararı gören Türk Bayan Basketbol’u oldu. Bu saatten sonra Taurasi ayarında oyuncuları bu ülkeye getirmek çok zor olacak. İkinci olarak elbette Fenerbahçe. Tüm takım planlarını mahvet, bu olay yüzünden takımın ve bana göre dünyanın en iyi 2. kadın basketbolcusu olan Penny Taylor ülkesine dönsün, tüm sistem yerle bir olsun ve bu takım hala Final Four kovalasın. O sebeple Fenerbahçe Dee’yi ikna mı eder getirir, yoksa  Dee yüzünden harcanan kontenjanı telafi mi eder TBF  bilemiyorum.  Ama bu iş öyle bir pardon ile olmaz, olmamalı.
Dönüyoruz diğer tarafa , Ceyhan takımı kısıtlı imkanları ile ligde savaşıyor. En iyi oyuncuları Cocker’dı. Ona da Modafinil var dediler. Şimdi yok diyorlar. Ceyhan Belediye maddi sebeplerden ötürü 6.yabancıyı alamadı. Zira 6. Yabancı almak isterseniz ek vergi ödemeniz gerekiyor, bir nevi NBA’deki lüks vergisi gibi. Ceyhan bu parayı ödeyemeyeceği için yabancı alamadı. O süreçte oynadığı tüm maçları da kaybetti. Bu akşam oynayacakları maça da erteleme istediler haklı olarak. O kaybedilen maçların hesabını siz mi vereceksiniz Sayın Atasü. Gençlerbirliği kulübü Orhan Şam için, bizim kaptanımızdı sadece bir oyuncu değildi tüm düzenimizi bozdunuz dese ne diyebilirsiniz ki ?

Yazının bu kısmı taraf olan insanların hoşuna gitmeyebilir. Şu olay sadece Cocker ya da Orhan Şam’ın başına gelse bu noktalara gelir miydi ? Burak Hascan’dan sonra ikinci kez sıvamıştır Hacettepe. Ömür boyu men cezası verdiğiniz adam şu an Arkas’ta oynuyor. Tedbir süresini doğru hesaplamayıp adamı ikinci kez dopingli çıkartan da Hacettepe’ydi çünkü.  Ya bu şekilde yaptıkları başka testler varsa, ya suçsuz yere sporcular ceza yemişse. Koskoca bakan Yunus Akgül bile Taylor’ın testinin  Köln’e gitmesini kabul edemem demişti. Buyrun Sayın Bakanım bunu kabul edebilecek misiniz şimdi ? Tüm dünyaya rezil olduk hadi bunun hesabını nasıl soracaksınız onu bir gösterin bize. 
Şimdilik bunları diyelim. Gelişmelere göre yazarız gene, bu işin faillerinden şahsım adına dibine kadar hesap sormaya kararlıyım ve bunun için gereken her türlü bağlantıyı kullanmaktan da çekinmeyeceğim.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...