24 Ocak 2011 Pazartesi

Tammy Yeniden Fenerbahçe'de



Her zaman ki gibi resmi açıklama yok kulüpten, resmi twitter ve facebook açıklamaları var elimizde, gerekirse screen shot alır koyarız yani :) 



Fenerbahçe takımının başına gelenler pişmiş ve mideye indirilmiş tavuğun bile başına gelmez.
En son Penny Taylor'ın evine Amerika'ya!!!! dönmesi (kızımız Avustralya'lı ama olsun kıta dışı denilince bizim basının aklına Amerika geliyor ), tüm planları değiştirdi. Takımın bu kadar çalkantıya anında cevap vermesi, herkesin tamam bittiler dediği noktada UMMC'yi de yenerek 10-0 yapması, tüm rakiplere verilen çok ciddi bir gözdağı aslında. Herhalde tüm ekiplerin karşılaşmak istemeyeceği takım konumunda Fenerbahçe şu an. Sezon başından bu yana en yumuşak bölgesi olan pota altına Tammy Sutton-Brown ile takviye yaparak, final Four ve hatta avrupa Şampiyonluğu için ne kadar iddialı olduğunu gösterdi takım yeniden. 


Tabi bütün bunlar o kadar kolay iki kişi çıksın 3 kişi gelsin takım makine gibi oynamaya devam etsin olmuyor maalesef. Ratgeber için zor bir süreç, tüm oyun planları değişiyor, atan takımdan tutan takıma doğru kayma başlıyor. Hücumda eskisi gibi rahat top kullanma bitiyor, topun kıymetini bilerek en doğru pozisyon yakalanmaya çalışılıyor. Bu değişim öyle 1 -2 haftada olacak bir şey değil. İşte bu noktada takımın en etkili iki oyuncusu belki de Nevriye ve Matovic. Onların son UMMC maçında 40 dakika süre aldığını düşünürsek, onları yedekleyebilecek ama girdiğinde oyuna katkı da verebilecek bir uzun transferi şarttı. Tammy'yi alarak hem uyum sorununu minimuma çektiler, hem de biraz daha sertleştirdiler pota altını. Statü gereği ligde oynayamayacak olması final serisine kadar bir sorun teşkil etmez, final serisinde de rakipleri için başka sorun teşkil edecek özellikleri ön plana çıkar Fenerbahçe'nin zaten. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...