11 Ocak 2011 Salı

Firesiz Devam Ediyoruz



CEV Indesit Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları tamamlandı. Grupların detayına çok girmeyeceğim, az önce sonuçlanan Fenerbahçe - Bergamo maçını Aykut yazar. Eczacı'nın maçı da 3-2 bitti ama Eczacı zaten liderliği garantilediği için bir sorun değil.



Asıl önemli konu şu, 5 gruptan 3'ünün lideri Türk takımları. Her ne kadar Eczacıbaşı'nın grubu Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom (değiştirin şu isminizi arkadaş yazmak işkence yahu ) ve Fenerbahçe kıyaslanamayacak kadar kolay olsa da, onların da grubu lider bitirmesi ülke voleybolu için önemli. 
Perşembe ya da Cuma günü Final Four'a ev sahipliği yapacak takım açıklanacak. Hakim görüş % 95 Fenerbahçe Acıbadem'in ev sahipliğini alacağı yönünde. Bu durumda Fenerbahçe Acıbadem doğrudan Final Four'a kalacaktır. Zaten kalan iki takımımız eğer çeyrek finale çıkarsa birbirleri ile eşleşiyorlar diye biliyorum. Ki öyle bir durumda Vakıfbank'ın Eczacıbaşı'nı rahat geçeceğini düşünüyorum. Eczacıbaşı'nın grubu çok kolaydı onlar için ilk önemli sınav hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçı olacak. Orada güçlerini test etme imkanı bulacaklar. Vakıfbank'ın  Dinamo Moskova ve Rabita Bakü harici  takımları çok da zorlanmadan eleyeceğine eminim. Eğer Fenerbahçe ev sahibi olursa, her iki takımımızın da çeyrek finale çıkması demek Final Four'da iki takımla mücadele edebilmemiz demek. Kura şansı temsilcilerimizle olur umarım. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...