30 Ocak 2011 Pazar

Djokovic Bileğinin Hakkıyla



Bir Pazar sabahı, geç kalkmışım, (kendi standartlarıma göre yani) Universiade izlerken bir yandan da maç başlasın diye bekliyorum. Açıkçası Murray'den umutluydum ve direneceğini düşünüyordum. 



Maç başladığı anda ilk iki oyunu izledikten sonra twitter'a yazmıştım zaten Djokovic 3-0'a bağlar diye. Gözlerinden belliydi maçı ne kadar istediği. Murray ise o agresifliğinden çok uzak bir hata yapsa da puan alayım modunda takılıyordu. Bu kadar istekli bir Djokovic karşısına böyle bir taktikle çıkarsan sonu hüsran olur zaten. Maça tutunacak dediğimiz ikinci seti felaket oynayan Murray, 6-0'ın ucundan döndü bu sette. bunda Djokovic'in birazcık yorulmasının da etkisi vardı. Son sette zaten bu yorgunluk iyice baş gösterdi 4-3'e kadar iyi dayanan Murray, servisi kırdırınca kaçınılmaz son geldi. 


Sonuçta Djokovic çok iyi oynadığı bir turnuvayı şampiyonlukla kapattı. Sonuna kadar haketti şampiyonluğu. Murray ise Britanya'nın makus talihini bir kez daha kıramadı. Murray 9.kez bir Grand Slam turnuvasında  final seti oynuyor ve 9'unda da mağlup oldu. Djokovic'in ise kariyerindeki 2. Grand Slam şampiyonluğu oldu bu. Tenis ziyafeti şimdilik sona erdi, bir sonraki Grand Slam Roland  Garros. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...