31 Ocak 2011 Pazartesi

Bir Kutup Ayısı Eksik



Litvanya'da yapılacak 2011 Avrupa Şampiyonası'nın grup kuraları dün çekildi. Zaten katılımcı sayısının 24'e çıkartılması ile işin suyu iyice çıkmıştı, kuralar da üstüne tuz biber oldu. 



A Grubunda İspanya, Litvanya, Büyük Britanya, Polonya ve elemelerden gelecek bir takım ile eşleştik ki bu takım Finlandiya Macaristan ya da Portekiz'den biri olacak. Şimdi şu gruba baktığımız zaman elemelerden kutup ayısı gelse daha yerinde olacak diyorum. Bir önceki Avrupa Şampiyonu, 2010 Dünya 2.si ve 3.sü, bir önceki Avrupa şampiyonasının ev sahibi ve muhtemelen Luol Deng ve Ben Gordon takviyeli Büyük Britanya. Kura sistemi nasıl gruplara neye göre ayrıldı takımlar anlamak mümkün değil. 


Kutup ayısı tezimizi anlatabilmek için diğer grupları da yazmak lazım. 


B Grubu
İtalya, İsrail, Fransa, Letonya, Almanya, Sırbistan
        
C Grubu
Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Bosna Hersek, Elemelerden gelecek 1. takım
        
D Grubu
Slovenya, Rusya, Belçika, Gürcistan, Bulgaristan, Ukrayna



Şimdi şu gruplara baktığımızda hadi B grubu gene bir nebze dengeli ama C grubuna bakınca insan bu ne yahu diyor. Babalar hiç zahmet etmesinler Litvanya'ya kadar hepsine yakın tarafsız saha olarak Sırbistan'da ya da Türkiye'de oynasınlar maçlarını oradan çıkanlar Litvanya'ya gider. Hayır bu nasıl bir kura sistemidir tüm komşuları aynı gruba koymuş. Geçelim D grubuna. Çok net söyleyeyim Belçika Gürcistan Bulgaristan ve Ukrayna şu an Euroleague'in Top 16 etapına katılsalar gruptan çıkamazlar. Dün İsmail Şenol twitter'a çok güzel özetledi Karşıyaka bağımsızlığını ilan edip bu gruba girse ilk üç'ü zorlar. Bu nasıl bir kura sistemidir yahu.

Bizim hiç mi avantajımız yok elbette var. Son Dünya Şampiyonası'nın ikincisiyiz, 5 oyuncumuz NBA'de oynuyor. Bu sene Avrupa'da oynayan takımlarımızın hepsi dört nala gidiyor (Galatasaray hariç maalesef, umarım onlarda gruptan çıkabilir). Bunlara baktığımız zaman rakipler düşünsün de diyebiliriz. Her şeyden önce Tanjevic'in kenarda olmaması ve Orhun Ene'nin Head Coach olması da değişik bir hava katacaktır. Sonuçta yol çok zorlu ama artık bu seviyelerde bahane olmaz, çıkar oynarsınız. eninde sonunda bu takımları yenmek zorundayız neticede. Fakat gene de FIBA'dan son gelecek takım yerine Kutup Ayısı'nı yollamasını rica ediyorum A Grubuna.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...