12 Ocak 2011 Çarşamba

Anete Jekabsone Zogota Fenerbahçe'li Olmak Üzere

Başlık çok iddialı oldu, resmi açıklama da gelmedi henüz ama Letonya basınına verdiği demeçlerden Zagota'nın Fenerbahçe'ye transfer olduğunu çıkartabiliyoruz. He yok olmazsa da "yaktın bizi Zogota" diye başlık atarız dert değil :) 



Zogota  Fenerium Turnuvalarında hayranlıkla izlediğim, ah be şunu alamadık dediğim oyunculardan benim. Özellikle muazzam bir dış şut tehditi var kendisinin. Fenerbahçe bu sene Hana ve Vajda'dan istediği verimi alamadı. Bunun bence temel sebeplerinden biri her iki oyuncunun da geldikleri takımın kilit isimleri olmasıydı. Fenerbahçe'de aldıkları süreler ve kullandıkları top oranı düştü, biraz da formsuz olunca işler sarpa sardı onlar için. Buna benzer bir sorunun Angel'da yaşanması da muhtemel ama Angel yaşının çok üzerinde bir olgunluğa sahip oyuncu olduğu için, yeni rolüne adapte olmakta çok sorun çekmeyecek gibi duruyor. İşte Zogota'da bu potansiyelde bir oyuncu. Spartak'ta bulduğundan daha çok süre bulacağı kesin Fenerbahçe'de. Üstelik oynamak istediği bir takım ve antrenörü de olacak artık. Bunların hepsinin oyununa olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Dış şut tehdidi olması rakiplerin içeri kapanarak savunma yapmasını zorlaştıracağı için, onun oyunda olduğu süreler Nevriye ve Matovic gibi uzunlara içeride daha rahat hareket imkanı da sağlayacaktır. Ben en çok Olcay ve Özge için seviniyorum. Yarım sezon da olsa Dee ile antrenman yaptılar, şimdi Horakova ve Penny'nin yanında Angel ve Zogota gibi iki oyuncu daha geliyor. Onların gelişimine de çok katkıları olacak bu isimlerin. 


Gerçi gidecek oyuncunun Penny olma ihtimali de var. O noktada da çok fazla zorlamamak gerektiğini düşünüyorum, yaşanan olayların Penny Taylor'ı çok fazla etkilediği gerçek. Kendisi bunların üzerine burada kalmak istemiyorsa yapacak bir şey yok zaten, sürekli ben gitmek istiyorum diyen bir oyuncuya da çok fazla ısrarcı olmamak lazım.Transfer yönetmeliğini incelediğimizde işin içinden çıkamadık, bir kısım transfer hakkı doldu diyor, bazı yerlerden dopingden dolayı yapılan fesih işleminin transfer hakkını engellemediğini duydum. Bunun gibi değişik detaylar var eğer ki Zogota üzerine bir oyuncu daha yollayıp transfer hakkı varsa Fenerbahçe'nin Vajda yerine UMMC'nin yolladığı Langhorne cuk oturur.


Galatasaray'a da değinmeden geçmeyelim, Tamika Catchings'in eli kulağında o da mücadele gücü açısından sadece Sylvia Fowles'a bağlı kalan takımın direncini arttıracak bir unsur. Guard bölgesindeki sorunları aşabilirlerse eğer bir şeyler olacak gibi orada da. Önlerinde çok kritik iki maç var, evlerinde oynamaları çok büyük avantaj ama rakipler de cidden zorlu. Halcon Avenida'yı saymaya gerek yok USK Prague takımı da ters gelebilecek bir ekip, GS'nin öncelikle bu iki maçı alıp başka hesaplara bakmadan üst tura çıkması lazım. Aksi takdirde Tarbes ile ikili averajlar vs. girecek işin içine ki umarım bu olmaz. Açıkçası GS'nin final four şansını çok yüksek görmüyorum, grup sıralamasına paralel olarak çok daha zorlu bir yol onları bekliyor çünkü.  Ama onlar da gidebildikleri son noktaya kadar gitmeye çalışacaklardır. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...