25 Aralık 2010 Cumartesi

Taurasi Üzerine İlk ve Son Yazı



Günlerdir yazılıyor çiziliyor, kenara çekilip izlemek en doğrusu dedim. Olayın Fenerbahçe oyuncusu olması ile alakası yok. Bu isim Taurasi'de olabilir, Usain Bolt'ta ya da Blanka Vlasic. Dikkat ettiyseniz branşında dünyanın en iyileri bunlar. 


Olayların malum bölümünü konuşmaya gerek yok, Taurasi'nin aldığı iddia edilen madde uyanık tutmak için vücudu uyaran bir madde. Hani bu işi hiç anlamayan birine yapılacak tanımla, bir nevi kafein'in kimyasal oynamalarla kuvvetlendirilmiş hali diyelim. Amerika'da kullanımı yasak değil (yani belli bir doza kadar olanı kabul ediliyor, şişeyi de kafaya dikmiyorsun yani). Nedenini anlamak çok zor değil ABD'de ki maç trafiğini göz önüne alırsak o yoğun tempoda bir noktaya kadar bu tarz bir uyarıcıya göz yummaları normal. Ama sonuçta belli bir sınırın üstüne çıktı mı WADA tarafından yasaklı sayılıyor. Her neyse konunun bu kısmı ilgilileri bağlıyor, bizim yorum yapmamız doğru değil. B numunesi açılır o da pozitif çıkarsa, ona uygun ceza verilir sporcuya. 


Burada konuşulması gereken konu, medyadaki herkesin balıklama atladığı bir de üstüne ukalalık yaptığı ne gizliliği yahu , böyle saçma şey mi olur ibaresi. Sevgili medya mensupları, ben gazeteci değilim, işim de araştırmak değil ama ne iş bu durum diye merak edip şuradaki adrese  gittiğimde WADA'nın bu sürecin işleyişine dair olan kurallarını çok net görüyorum. Gizlilik ilkesi diye bir şey vardır, bunu hem yerele federasyon, hem oyuncunun kulübü hem kendisi hem de WADA sağlamak zorundadır. Hürriyet Gazetesi'nden sevgili dostum Ahmet Ercanlar'da bir bilene danışarak haber yapanlardan, o da bu bilginin gizli kalması gerektiğini, ama sızdırıldığını söylüyor. Bu durumun her zaman sporcu lehine olduğunu da ekliyor. Bu bilgilerin kaynağı da Türkiye'de dopingle mücadelenin babası sayılan Dr. Kaya Livanelioğlu. Hatta şuradan ADAMS protokolüne ve işleyişine yönelik bilgilere ulaşabilirsiniz.  Diana Taurasi bir dünya starı, öyle ki Fenerbahçe kulübü dahi avukatının bilgisi olmadan herhangi bir açıklama yapmadı. Çünkü gizlilik ilkesini ihlal etmek çok ciddi tazminatlara sebep olabiliyor. ADAMS protokolü sporcuların mahremiyetine çok önem veriyor bu sebeple, sistemin kötüye kullanılmasına karşı çok ciddi tazminatlar söz konusu. 


Dönüyoruz B numunesi negatif çıkma durumuna. Avukatının açıklaması bunun kesin olduğu yönünde, bu tip durumlar da, ben bu ilacı aldım diyeni görmedim ben zaten daha. İşin daha da komiği Taurasi herhangi bir rahatsızlığına istinaden bunu aldığını deklare ettiyse de işler değişiyor yani yüzlerce parametre var değerlendirilmesi gereken. B numunesinin negatif çıktığı örnekler var, ya da normal değerin altında çıktığı örnekler. Bu sebeple sürece ilişkin yorum yapmak çok doğru değil. 


Ama medyadaki yapılan en yanlış yorum da şu, "Ümit Avcı bu haberi yazmasa kimsenin haberi olmayacaktı". Bu haberin ne federasyon tarafından ne de kulüp tarafından söylenmemesi gerekiyordu zaten. Yukarıda da yazdığımız gibi B numunesinin sonuçları gelip olay kesinleşmeden, oyuncu uzaklaştırılsa dahi bunun açıklamasının yapılmaması gerekiyor. Şu an Taurasi'nin bir ihlali varsa da bu haber sızması yüzünden alması gereken cezadan daha az bir ceza alacak. Üstelik tazminat davası açmaya da hakkı var. Yargısızca birilerine yükleniliyor gene, aynı Kerem Gönlüm olayında sporcuya yüklenildiği gibi. Şahsım adına bu konuda başka hiç bir şey yazmayacağım tek derdim olayların gelişimini size aktarmaktı. Şu an gözüken durum B numunesi pozitif de çıksa negatifte çıksa ortalık çok karışacak. 

21 Aralık 2010 Salı

VEEEE ŞAMPİYONUZZZZZZZZ

Yaşattığınız gurur kelimelerle anlatılmaz.Hepinize helal olsun...










ARMANIN GURURU SARI MELEKLER

20 Aralık 2010 Pazartesi

Adım Adım Şampiyonluğa



Fenerbahçe Acıbadem geçen yıl Indesit Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada bitirmişti. Bu sene yapılan transferlerle hedefin şampiyonluk olduğu belliydi. İşte tam bu esnada FIVB uzun zamandır yapılmayan Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı düzenleme kararı aldı. Her kıtanın şampiyonu bu turnuvaya davet edildi. Fenerbahçe Acıbadem'in davet edilme gerekçesi ise, bir kıtadan iki takım çağrılması gerekiyordu , FIVB o konudaki kontenjanı Avrupa'da kullanmaya karar verdi. Haliyle de CL'nin diğer finalisti Fenerbahçe Acıbadem'i çağırdılar. 

14 Aralık 2010 Salı

Meleklerden Güzel Galibiyet



Geçen hafta kaybettiğimiz maçtan sonra özellikle yazı yazmadım bu maçı bekledim eğer o maçtaki performansımız bu maçta da devam etseydi ben de "Sarı Meleklere neler oluyor" başlıklı yazılardan bir tane yazardım herhalde galiba sanırsam.

Burhan Felek stadında! coşkulu seyircisi ile çok çok rahat bir galibiyet aldı Melekler. Geçen hafta kaybedilen maçta manşet sorunu baş göstermiş buna bağlı olarak da hücumda düşmüştük ne blok ne servis hiçbir şey beklediğimiz gibi olmadı.

İşini Düzgün Yapmak





"Yelken Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu ödül töreni İstanbul'da yapıldı.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve 2010 yılı içinde yapılan ulusal ve uluslararası yarışlarda, yarıştığı sınıfta üstün başarı göstererek “2010 Yılının En Başarılı Yelken Sporcuları” olmaya hak kazananların ödüllerinin takdim edildiği törende ayrıca, federasyon faaliyetlerine maddi ve manevi destek veren şahıslar, belediye başkanları, sponsor kurum ve kuruluşlar da ödüllendirildi.

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende yelken camiasından büyük katılım yaşandı."



Dün Hürriyet gazetesinde denk geldim bu habere, haberi veren Anadolu Ajansı. Hürriyet'te aynen yayınlamış. Haber metnine baktığımda, bu metinin ya federasyon tarafından yazılı olarak verildiğini, ya da AA muhabirinin oraya bile gitmeden haberi yazdığı ortada. 

Erzurum İlk Sınava Hazır



Erzurum ve kış Universiade oyunları ile ilgili bilgilendirme yapmak için geç kalmış sayılmayız. Ama Erzurum Universiade öncesi en önemli sınavına bu hafta sonu çıkıyor Erzurum. Continental Cup'ın bir ayağı bu hafta sonu Erzurum'da olacak. 


Yarış öncesi güzel haberler de var , kötü haberler de. 

13 Aralık 2010 Pazartesi

FIBA Yılın Oyuncusu Adayları Açıklandı


Fiba Europe'un her sene geleneksel olarak seçtiği yılın oyuncusu ve yılın genç oyuncusu adayları açıklanmış. Aşağıda linkleri ile birlikte adayları veriyorum. Oradan kendiniz de incelersiniz zaten.

Adayların içerisinde Türk oyuncular var tabiki de, onları kısaca yazalım.

6 Aralık 2010 Pazartesi

Comandante Üzerine


Bunu yazmayı düşünmüyordum ama çok gereksiz muhabbeti döndürüldü. Tamamen bir Fenerbahçe taraftarı olarak yazacağım bu yazıyı. Yazdığım bu yazıyı senelerdir her alınan yabancıyı 5 Alex eder, 12 Alex eder diye havaalanında karşılayıp, küfür ederek yollayan insanların anlamasını beklemiyorum zaten.

Efendim Comandante (yani bazılarının iddia ettiği gibi COMMANDANTE diye de yazılmaz ) lakabının çıkışı Che Guevara'ya dayanır. Hatta Oliver Stone, Fidel Castro'yu anlattığı filmde de "Comandante" ismini kullanmıştır. Comandante lakabı, Güney Amerika'da halkına öncülük eden insanlara verilen bir lakaptır, Zapatista Marcos (ki kendisi Subcomandante'yi kullanır), gene Zapatista'ların kadın liderlerinden Ramona'ya buu lakap verilmiştir.

Erişim Sorunu


Spor Delileri'nin www.spordelileri.com adresine yönlendirilmesinde bir sorun yaşıyoruz, o yüzden hafta sonu yoğunluğum arasında ilgilenemedim bununla, en kısa sürede çözeceğiz umarım yani inşallah, sübaneke dinimiz amin :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...