14 Aralık 2010 Salı

İşini Düzgün Yapmak





"Yelken Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu ödül töreni İstanbul'da yapıldı.

Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen ve 2010 yılı içinde yapılan ulusal ve uluslararası yarışlarda, yarıştığı sınıfta üstün başarı göstererek “2010 Yılının En Başarılı Yelken Sporcuları” olmaya hak kazananların ödüllerinin takdim edildiği törende ayrıca, federasyon faaliyetlerine maddi ve manevi destek veren şahıslar, belediye başkanları, sponsor kurum ve kuruluşlar da ödüllendirildi.

Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu törende yelken camiasından büyük katılım yaşandı."



Dün Hürriyet gazetesinde denk geldim bu habere, haberi veren Anadolu Ajansı. Hürriyet'te aynen yayınlamış. Haber metnine baktığımda, bu metinin ya federasyon tarafından yazılı olarak verildiğini, ya da AA muhabirinin oraya bile gitmeden haberi yazdığı ortada. 



Haberin özelliği 2010 yılı içerisinde bu sporda başarılı olan sporcuların ödüllendirilmesi. Ama haberin içinde bu sporcuların kim olduğuna dair tek bir harf dahi yok. Her şeyi geçtim bir isimlerini yazsaydınız bari. İnsanın yaptığı işi baştan savma yapması kadar sinir olduğum bir şey yoktur. Şurada sınırlı çok küçük sayıda insanın okuduğu bir blog için bile, olabilecek en doğru bilgiyi araştırıp yazmaya çalışıyoruz. Sen koskoca devlet ajansında bu özeni göstermiyorsun. Madalyonun diğer yüzü yok birileri bu haberin böyle yazılmasını istiyorsa ona da diyecek lafım yok. 


Dönüyoruz akşama. Fenerbahçe kulübünün ve taraftarının baskısı olmasa, maçları yayınlanmayacak Fenerbahçe Acıbadem'in maçlarını yayınlayan TRT'ye. Geçtiğimiz senelerde elinde 30 tane kanal olmasına karşın, "biz maçları TRT3'den yayınlayacaktık ama Meclis TV ile çakışıyor ne yapalım eee" diyebilen bir kurumdan bahsediyoruz. Maçların yayınını kerhen veriyorsunuz anladık, bari anlatan arkadaşları hevesli birilerinden seçin. maçı anlatan arkadaşlar, ben spiker değilim o yüzden nasıl anlattığınızı bilemem yorumlayamam. Ama en azından maçı anlatacağın takımın oyuncularının ismi nasıl telaffuz ediliyor öğrenebilirsiniz. Zor bir şey değil Google Translate'e girip, ismini İngilizce bile yazsanız size Rusça'da nasıl telaffuz edildiğini okuyor. 


Son olarak da sabah şurada da değindiğim olay. Türkiye'de bir ilk kış sporları adına. Tamam yeni bir alan o yüzden medya ilgisi yüksek değil kabul ediyorum. Ama Continental Cup gibi bu sporun üst seviye mücadelelerinden biri,Türkiye'de yapılırken buna kayıtsız kalmak medya'nın görevi midir ? Sonra kerameti kendinden menkul medya mensupları çıkıp, devşirme sporcularla gidiyoruz, yok yetiştirmiyoruz sporcu bilmem ne diye konuşup duruyorlar. Adama sorarlar alan ya da branş gözetmeksizin sen yetiştirebildiğin sporculardan kaçına sahip çıktın ki, kalkıp eleştiriyorsun diye. 



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...