20 Aralık 2010 Pazartesi

Adım Adım Şampiyonluğa



Fenerbahçe Acıbadem geçen yıl Indesit Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada bitirmişti. Bu sene yapılan transferlerle hedefin şampiyonluk olduğu belliydi. İşte tam bu esnada FIVB uzun zamandır yapılmayan Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı düzenleme kararı aldı. Her kıtanın şampiyonu bu turnuvaya davet edildi. Fenerbahçe Acıbadem'in davet edilme gerekçesi ise, bir kıtadan iki takım çağrılması gerekiyordu , FIVB o konudaki kontenjanı Avrupa'da kullanmaya karar verdi. Haliyle de CL'nin diğer finalisti Fenerbahçe Acıbadem'i çağırdılar. 





Bir süredir Katar'da bu turnuvanın maçlarını oynayan Fenerbahçe Acıbadem set vermeden finale çıktı. Finalde turnuvanın ilk maçında 3-0 yendiği Güney Amerika Şampiyonu Sollys Osasco ile oynayacak. Sollys Osasco takımının kadrosunda, bu sene Japonya'da Dünya Şampiyonu olan Brezilya Bayan Voleybol milli takımından 6 oyuncu bulunuyor. Gerçi o oyuncuların hocası olan Ze Roberto Fenerbahçe Acıbadem'in antrenörü ama olsun.


Takımda morallerin gayet yerinde olduğunu maçta anlıyorsunuz zaten. Yarın sahaya Türk spor tarihinde bir ilki başarmak için çıkıyorlar. Geçen yıl bir ilki başarmışlardı final oynayarak, şimdi yeni bir ilk peşindeler. Vurduğunuz sayı olsun Sarı Melekler, başarılar sizinle olsun. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...