10 Kasım 2010 Çarşamba

Ye Kürküm Ye


PFDK, yetkisiz menejerlik yapan oyuncu ve teknik direktörlere ceza vermiş. Bülent Uygun 8 maç, Serdar Özkan 4 maç ceza almış. 

Olayın evveline dönelim, REFLEKS isimli şirkete ortaklığı olan Bülent Uygun, bu sene Bucaspor'a tam 26 oyuncu transfer ettirdi. 6. hafta da arkasına bakmadan Eskişehirspor'a kaçtı. Şimdi sorun Bülent Uygun'un bu işi yapmasında değil, bu sektörde bu paralar döndüğü sürece, bunlar hep cezbedici unsur olacaktır. Ama bu illegal işlere bulaşanlara 4-8 maç ceza vererek bunun önüne geçilir mi. Bülent Uygun son 3 senede çalıştırdığı takımlara toplam 69 transfer hareketine imza atmış. Bülent Uygun'un hocalık yaptığı takımlara aldırdığı futbolcu sayısı 49, sattığı oyuncu sayısı ise 20. Bakınız yıllık ortalama 20 kişilik bir sirkülasyondan bahsediyorum. Bu sirkülasyonu yapan şirketin ortaklarından biri faal teknik direktör, ikisi faal futbolcu. Haydi şimdi çıkın bana söyleyin bu ükede lig temiz diye. Çocuğu kandıramazsınız bu yalanla. Bu derece kokuşmuş ve pislik kokan bir yerde , PFDK ne yapıyor, efendim usül böyle 8 maç ceza. Sayın Uygun bu hareketi herhangi bir Avrupa ülkesinde yapsa, o ülke sınırları içerisinde amatör küme takımını bile vermezler eline çalıştırsın diye. İsterse Mourinho gibi teknik direktör olsun. Serdar Özkan'ın ya da Murat Şahin'in bu ilişkileri ortaya çıksa, kulüpleri anında sözleşmeyi fesh eder, futbolculuk hayatları da biter. 

Ben bir futbolsever olarak, Bülent Uygun'un yönettiği, Ümit Karan'ın da oynadığı bir takıma nasıl güveneyim. Nerden bileyim Bülent Uygun'un kasten adam değiştirmediğini, maçı sabote ettiğini, Nasıl güveneyim Ümit Karan'a, Mehmet Sedef'e. Çözüm adama ceza vermekte değil, bu tip insanları futboldan temizlemekte. Bu konuda görev herkese düşer, sadece TFF'ye değil. TFF'nin yasakladığı adamı, yorumcu diye çıkartmayacaksın televizyona. Futbolcuyken her türlü ahlaksızlığı yapmış adamı, yorumcu diye çıkartıp şimdiki gençlere öğüt verdirmeyeceksin. Taraftar da iyi seçecek adamını, ya bu bizim evladımızdı ile olmuyor. Ortada illegal bir durum varsa sen de koyacaksın tepkini, dışlayacaksın. Bu işler başka türlü düzelmez. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...