26 Kasım 2010 Cuma

Voleybol'da Avrupa Mesaisi



Geçtiğimiz hafta voleybol'da oldukça yoğun bir avrupa mesaisi vardı Türkiye için. Takımlarımızın ne yaptığına kısaca bakalım istedim ben de.


Erkekler Şampiyonlar Ligi ile başlıyoruz, Fenerbahçe Treviso'ya verdiği 2 puanın ardından kritik Fransa deplasmanına gitti. Tours takımı geçen hafta Belgorod'u deplasmanda yenerek sürpriz yapmıştı. Fenerbahçe zaman zaman aksasa da maçı 3-1 alarak rakibini puansız bırakmayı başardı. Belogrod'un Treviso'yu deplasmanda 3-0 yenmesiyle iki takım arasındaki durum eşitlenmiş oldu. Fenerbahçe'nin Treviso'yu deplasmanda yenebileceğine inanıyorum bu sebeple Belogrod ile oynanacak maçlar sonucu belirleyecektir grupta.


Şampiyonlar Ligi'nden ama bayanlardan devam ediyoruz. Üç temsilcimizin de haftayı galibiyetle kapatması güzel. Ancak Eczacıbaşı'nın Volero gibi alt seviye bir takıma set vermesine şaşırdım. Rehavettendir diye geçiyorum.Kızılyıldız deplasmanı zor olacaktı, Vakıfbank'ın buradan galip olarak dönmesi çok önemliydi tabiki de.  Ancak maçı 3-2 alarak 1 puanı orada bırakmaları çok da iyi olmadı.Odintsovo gibi üst düzey bir takımın daha olduğu grupta umarım Vakıfbank G.S.T.T bu puanı aramaz. 


Fenerbahçe ise geçen yılın rövanşı diye lanse edilen ama Bergamo'nun nerdeyse alt yapı takımıyla geldiği maçta Bergamo'yu 3-0 yenerken görüntü çok da umut verici değildi. Şimdi geçen yılın şampiyonunu 3-0 yendik yahu ne diyorsun sen diyen olabilir. Ama Seda'nın formsuzluğu, Nati'nin sakatlığında bizi zorladı. süre ilerledikçe takımda taşlar yerine daha da oturacaktır, Fürst'ün performansı ise parmak ısırttı hepimize. Hep diyorum nasıl bir kura sistemiyse bu, şampiyonlar liginin en iyi 3 takımını aynı gruba koymuşlar. O sebeple dünkü hatalar gözümüzü korkuttu biraz , Dinamo Moskova bu hataları affetmez çünkü. Sonuçta bu gruptan çıkan iki takımın da Final Four oynayacağına eminim ben. 


Erkekler'de CEV CUP'ta yer alan temsilcilerimizden Ziraat Bankası Maccabi Tel Aviv'i eleyerek çeyrek finale kalmayı başardı, bu turdaki rakibi ise Avusturya temsilcisi Hot Volleys Vienna. Ziraat'ın bu turu da rahat geçmesi normal sonuç olacaktır. Bayanlar'da ise son 16'daki rakiplerimiz biraz zorlu, Beşiktaş Sırp temsilcisi Tent Obrenovac ile eşleşirken Galatasaray M.P ise Yunan temsilcisi Olympiacos ile eşleşti. Her iki takımımıza da başarılar dileyelim ihtiyaçları var çünkü. 


Challenge CUP'ta mücadele eden İBB ve Arkas ise yollarına devam ediyorlar. Temsilcilerimizin son 16'daki rakipleri belli oldu. İBB İsviçre'nin Lausanne  takımıyla oynarken, Arkas'ın rakibi ise Finlandiya temsilcisi Raison Loimu oldu. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...