15 Kasım 2010 Pazartesi

Vettel İnanılmazı Başardı



Öncelikle Vettel'i tebrik edelim, her ne kadar tüm yarış boyunca hadi be motorun patlasın kanadın kopsun diye dua etmiş olsam dahi, adam kazandı yani. 35 tur boyunca Petrov'u geçemeyerek Alonso kendi şansını kendi bitirdi. Belki de bir pit için erken bir zamanlama seçti Ferrari bilemiyorum. Ama son yarışa kadar gelip orada şampiyonluğu vermek, iyi olmadı bizim açımızdan. Bari Webber kazansaydı dedim o da Alonso'nun peşinde kaldı. Yapacak bir şey yok, sezonun geneline baktığımızda Red Bull takımı zaten çok başarılıydı, Red Bull'un şampiyonluğu hakettiği aşikar, ama o isim sanki Webber olmalıydı. Yarışın hemen başında hepimizi korkutan kazada Schumacher ve Vitantonio Liuzzi yarış dışı kaldı. Allahtan iki sürücüde bu kazadan yara almadan kurtuldu.Sezonun şüphesiz en keyif veten pilotlarından biri Kobayashi'ydi. Korkusuz geçişlerin pilotu Kobayashi, aldığı riskli geçiş kararlarının meyvesini kimi zaman çok iyi topladı. Sezon geneline baktığımızda da, önümüzdeki sene koltuğunu garantilemiş olması bu geçişlerin ve performansın işe yaradığını gösteriyor. 


Yas Marina pisti gördüğüm en modern Formula 1 pisti, pistin hemen arkasında en az pist kadar büyüleyici Ferrari World var. İzlerken adeta görsel bir şölen sunuyor bize buraları gördükten sonra, Formula 1'in Türkiye'den gidecek olmasına şaşırmıyorum. 


Buradan bir teşekkürü de bütün sezonun heyecanını, ellerinden geldiğince bize yansıtan TRT F1 ekibine edelim. Eleştirdiğimiz yerleri vardır illaki ama sezon genelinde gayet başarılı bir iş çıkardılar. Bu sezon bitti, Vettel'i istemeyerek de olsa tebrik ediyorum. (Ferrariciyim yani, allahın bildiğini sizden mi saklayaym şimdi, objektif olamam bu konuda :) ) Seneye daha iyi bir Formula 1 sezonunda ve umarım Türkiye Grand Prix ile bir arada oluruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...