29 Kasım 2010 Pazartesi

Sezonun Kralı FEDERER



Evet itiraf ediyorum Nadal kazansın istedim, hatta Nadal kazansın o gazla bugünkü Madrid - Barca maçını izlesin, Barcelona yensin hevesi kursağında kalsın istedim. Şakası bir yana maç trafiği sıkışınca önceliğimi Fenerbahçe - Galatasaray bayan basket maçına vermiştim ikinci sıraya bunu almıştım. Ama izlediğim anları ki bu %50'den fazladır beni tenise doyurdu. Federer bildiğimiz Federer, back hand'i öldürür fore hand'i süründürür modunda oynadı Nadal'la resmen. Muazzam bir ilk setin ardından çok fazla göz gezdiremediğim ikinci seti Nadal'a vermesi bile onun klasik huylarından biri kabul edilebilir artık. Ama Federer sonuçta, final setinde gene harika oynayarak, bize ekran başında yok artık bu sayıyı da aldı yahu dedirten vuruşlarla maçı kazanmasını bildi. 


Federer iyi geçirdiği sezonu bu kupayla noktaladı. Nadal'a haksızlık etmek istemem o da oldukça iyi geçirdi sezonu ama dün kortta Federer'in bu maçı daha çok istediği her türlü belli oluyordu. Gerçi yıllardır sezon sonu turnuvalarını ciddiye bile almayan Nadal için bu, sene finale çıkmak bile başlı başına bir atılım sayılır çok da üstüne gitmemek lazım. 


Adettendir yükselen değerleri de yazmak gerekir. Thomas Berdych için bir iki cümle yazmazsak ayıp olur cidden, yavaş yavaş, ama emin adımlarla geliyor bu genç Çek raket. Eğer ki çok farklı şeyler olmazsa (büyük sakatlık vs ) Nadal ve Federer'in ardından sahne Djokovic ve Berdych'in olacak gibi gözüküyor. Şimdi Soderling'i adam yerinde koymadım diye tenisten sorumlu delimiz Yasemin kızabilir bana ama eminim ki Berdych mi Soderling mi desem, direkt Berdych der.  Bizim en büyük temennimiz ise o kadar üst seviyede olmasa da Marsel İlhan'ın da bu sahneye dahil olması. Teniste sezonu kapadık böylece merak etmeyin yeni sezonun açılmasına çok kısa bir süre var. Avustralya Açık'ta görüşmek üzere. 

2 yorum:

aliye dedi ki...

genç çek raket? berdych nadal'dan bir yaş büyük :)

Furkan Zengin dedi ki...

biliyorum özellikle genç yazdım :) biz deliler arası bir esprisi var onun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...