6 Kasım 2010 Cumartesi

Hep Böyle Oynayın, Canımızı Verelim



Bu tezahüratı Fenerbahçe Voleybol maçlarına gelenler iyi bilir aslında, genelde Erkek takımı maçlarında yaparız bunu. Bugün A milli bayan voleybol takımımızı izlerken de bu geldi aklıma. Maçın teknik değerlendirmesini yapmama gerek yok, rahat bir oyun oynadık. 3 sette de rakibimizi ezdik, zaman zaman bocalasak dahi aradaki farkın çok kapanmasına izin vermeden setleri rahat şekilde aldık. Rakipte kadrosunun neredeyse yarısı geçtiğimiz yıl Türkiye Ligi'nde oynayan Sırbistan. 


Bu turnuva bana fazlasıyla geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'nı hatırlatıyor yalnız, sonumuz da ona benzeyecek gibi. Orda da 2-0 önde olduğumuz maçta Almanya'ya 3-2 yenilmiştik, o bir galibiyetlik dezavantaj yüzünden, harika oynadığımız bir ikinci tur serisine rağmen,  olası bir finali kaçırmıştık. Bu sene de Kore maçındaki yenilgiyi çok arayacağız gibi duruyor. Yarın ki rakip Japonya, Kore'den çok daha sert ve diri bir ekip. Özellikle savunmada çıkardıkları toplarla insanı sinir edebiliyorlar. Buradan nereye varırız, yarı finale çıkabilir miyiz bilmiyorum. Ama şu 10 maçı düzgün oynayıp, en gereken maçı kaybetme huyumuz memleketteki tüm milli takımlarda mevcut. Bu da beni sinir ediyor. 


Sabahın 3'ünde de , 6'sında da olsa , Sultanları izlemek büyük keyif. Bana sen maçla yaşıyorsun kafayı yemişsin vs. diyenler oluyor, evet öyleyim. Öyle olmasam buranın adı deliler olmazdı zaten, ama biliyorum ki o sporcu kardeşlerimizin çoğu buraları okuyorlar, onlar o saatte dahi birilerinin kalkıp kendilerini izlemesini bir motivasyon aracı olarak kullanıyorlar. Sultanlarımızı izlemek büyük keyif cidden, saatler ters olsa da bu keyifi kaçırmayın derim. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...