24 Kasım 2010 Çarşamba

Fenerbahçe Özüne Döndü



Geçen hafta alınan Cholet yenilgisi, Vidmar'ın sakatlığı acaba oyun olarak geriliyor mu takım sorusunu getirmişti akıllara. Bu hafta oynanacak Rytas maçı hem grup liderliği iddiasının devamı hem de bu soru işaretlerinin netleşmesi açısından önemliydi. 


Fenerbahçe Ülker maça istekli başladı, bir ara kontrol Rytas'a geçse de toparlamayı bildiler. Aslında geçen hafta buna benzer durumları Cholet deplasmanında da yaşamışlardı ama orada sonunu getiremediler. Rytas takımı özellikle 2. periyotta Jasikevicius ile belli bir süre üstünlüğü ele geçirdi. Cemal Nalga'ya da ayrı bir yer ayıralım. 7/8 saha içi isabet ile 14 sayı üretip, 8 ribaund aldı. 2'de asisti var. Hani tanımasak sahada Cemal Nalga'nın oynadığına inanmayacaktık. Hoş o konuda da sabıkası olduğundan Litvanya'lılar bir numara mı yapıyor acaba diye düşünmedik değil. 


Fenerbahçe Ülker'de ise başta Ukic olmak üzere Oğuz Savaş'ın katkısı muazzamdı bu maçta. Vidmar'ın yokluğunda o boşluğu çok iyi doldurdu. Fenerbahçe takımı , Ömer Onan'ın sayı atmadığı, Tomas'ın 4 sayı atabildiği bir maçı deplasmanda kazanarak büyük iş başardı. Ukic'in 5/7 isabetli üç sayı ile bulduğu 24 sayıya Oğuz Savaş'ın da 18 sayısı eklenince, Rytas deplasmanında galibiyet kolay oldu Fenerbahçe için. 


Takımın savaşması açısından baktığımızda olumlu sinyaller almamak mümkün değil. Haftaya oynanacak Cibona maçının kazanılmasından sonra Fenerbahçe Ülker'de tüm hesaplar grup liderliği için yapılacak. Bunu derken Cibona maçının kaybedilmesine ihtimal vermiyorum, minik çaplı bir basketbol mucizesi gerek bunun için. 7 maçta alınacak 6 galibiyetle Barcelona karşısına çıkmak Fenerbahçe için büyük şans olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...