12 Kasım 2010 Cuma

Enes'e NCAA'den Veto



NCAA yönetimi nihayet kararını açıkladı ve Enes Kanter'in NCAA'de oynayamayacağına karar verdi. Olayın detaylarına zaman zaman değindik burada zaten, NCAA yönetimi, Enes'in gerekli masraflar haricinde 33.000 $'lık bir gelir elde ettiğini ve bu yüzden profesyonel oyuncu sayılması gerektiğine karar verdi. NCAA'de profesyonel oyuncuların oynamasına müsade edilmediği için Enes Kanter orada oynayamayacak. Kötü olan başka bir durum ise Enes'in bursunu da kaybetmiş olması. 


Enes'in önünde çeşitli seçenekler var, D-League'de oynayabilir. Avrupa'ya dönebilir. Eğer Avrupa'ya dönerse tüm hakları Fenerbahçe Ülker'de olduğu için sıkıntı yaşaması muhtemel.Ancak FIBA bu tip durumlarda genelde oyuncu lehine karar verip geçici lisans çıkartır. Mahkeme sonunda da kulübe yetişme parasının biraz daha fazlasına tekabül eden bir para düşer. Yani Enes Fenerbahçe Ülker'e dönmek istemezse biraz zorlu bir yoldan da olsa Avrupa'da oynayabilir. Gerçi bu tip hukuksal ihtilaflarda Avrupa'da ki en başarılı kulüplerden biri Fenerbahçe'dir. O yüzden o dava süreci de bayağı çetin geçer diye düşünüyorum. Enes'in D-League'de oynaması ya da Fenerbahçe Ülker'e dönmesi olabilecek en mantıklı hamle. Fenerbahçe açısından baktığımda kulüpte ona karşı olan bakış açısı nedir bilemiyorum. Ama 16 yaşındaki bir çocuk, 2-3 kurnazın ayak oyunlarına alet olarak bu hale düştüğü için, kimsenin Enes'e suç bulacağını sanmıyorum. 


Sonuç olarak ilerleyen günlerde göreceğiz durumu, böylesine yetenekli gençlerin, böylesine kişisel hırslar için kurban edilmesine birilerinin dur demesi gerekiyor ama artık. 

1 yorum:

fenerlihüseyin dedi ki...

Umarım bu önemli yetenek yetiştiği yuvaya döner ve giderken kendisine yapılan uyarılara rağmen gidişinin suçunu Fenerbahçe'ye yüklemez .
Euroleague'e fırtına gibi başlayan Fenerbahçe onu hem okutur hem oynatır hem de Semih ve Ömer Aşık 'ın gittiği gibi asıl hedefi olan NBA'ye gönderir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...