21 Ekim 2010 Perşembe

Terbiye sezonu açıldı hanımmmm!!!

18. Cumhurbaşkanlığı kupasında Galatasaray Medical Park ile karşılaşan Fenerbahçemiz sahadan 75-58 galip ayrılarak kupanın sahibi oldu.

Açıkçası kupayı alacağımızdan emindim ama bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim.Fenerbahçe takımında pivot pozisyonu hariç her pozisyondaki oyuncularının ağır bastığını düşünüyorum bir tek pivot bölgesinde Galatasaray takımında dünyanın en iyilerinden biri Fowles olduğu için o bölgeden sorun yaşayacağımızı düşünüyordum nitekim haklı da çıktım daha ilk çeyrekte 2 sayı 7 ribaund 2blok yaparak neler yapabileceğini gösterdi.Fenerbahçe karşısında üstünlüğü 9-10 ile gördü Galatasaray Medical Park o süreden sonra Fenerbahçe aldı başını gitti ilk çeyrek sonunda skorboard 13-10 gösteriyordu.İkinci çeyreğe de daha iyi başlayan Fenerbahçe olurken Nevriye'nin devreye girmesiyle farkı daha da açtı.Süper yıldızımız Taurasi ilk sayılarını 16 dakikada bulurken skor 34-16 idi. Birsel,Nevriye ve Penny Taylor ile hem hücumda hem savunmada çok iyi işler çıkarırken ilk yarıyı 44-20 önde geçti.İlk yarı sonunda istatistik sayfasına bakıldığında Fenerbahçe de skorda yerliler öne çıkarken (31 sayı) Galatasarayın yerlileri sadece 2 sayı üretebildiler.



İkinci yarı başlamadan önce içimden inşallah rehavet olmaz da fark kapanmaz demiştim oyuncularımız ikinci yarı da aynı ciddiyetle başlarken fark da açılmaya devam etti.Belki beni en çok şaşırtan Taurasi'nin ya da ekranda yazdığı ismiyle Tavrasi'nin şut performansı oldu üçlük atışlarının hiç birinde başarılı olamayan yıldız sayılarının çoğunu serbest atış çizgisinden buldu ama yeni geldiği için alışma evresi diyelim.Penny Taylor'dan da bahsetmeden geçmeyelim kesinlikle savunmada hücumda geçen sene kaldığı yerden devam etti yıldız oyuncu .4. periyotta farkı giderek açan sarı lacivertliler 30 farkı gördü.Her farklı geçen derbilerde olduğu gibi bu derbide de Galatasaray taraftarı sahaya yabancı madde atarak oyunu soğutma çalışmalarına başlattılar ama bu sefer başaramadılar.Birçok anonsa rağmen sakinleşmeyen Galatasaray taraftarı salondan çıkarıldı. 71-45 iken duran maç uzun aradan sonra başladı.Son bölümde koç Özge ,Devran, Olcay gibi genç oyunculara da şans verdi.Galatasaray taraftarının istediği nerdeyse oluyordu ama bunda Fenerbahçe'de fazla süre almayan oyuncuların oyunda olmasının etkisi var.13-4 'lük seri yiyerek maçı bitiren Fenerbahçe buna rağmen maçı 75-58 kazanarak 18. Cumhurbaşkanlığı kupasının sahibi oldu.


Karşılaşmada her oyuncumuz çok güzel oynadı ama üç silahşörler hatta dört silahşörlerin performansı her maçta olduğu gibi bu maçta da belirleyici oldu.Galatsarayda tek çift hanelere çıkan oyuncu Fowles olurken(10 sayı) Fenerbahçede üç oyuncu çift hanelere ulaştı.Sezonu kupayla açan takımımızı tebrik ediyorum salonu dolduran taraftarımıza da teşekkürler inanıyorum ki bu sezon kızlarımızı yalnız bırakmayacaklar çünkü bu takım playoff finalindeki muhtemel rakibini çok rahat bir şekilde geçti hem de Taurasi'nin sadece bir saha içi isabet bulduğu bir maçta.

Evet geleneksel terbiye başladı darısı haftasonu futbol takımımızın başına inşallah gerçi bu terbiyelerden bu sezon bol bol görüp yaşayacağız.Sezonu açtık hadi hayırlısı...

1 yorum:

Furkan Zengin dedi ki...

anaaa Aykut yazı girmiş , gözlerim doldu lan valla bak :) yurtta kktc'de ve tüm dış temsilciliklerde kutlayalım bunu :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...