4 Eylül 2010 Cumartesi

US OPEN 2010



Malum Dünya Şampiyonası olunca, üstelik evsahibi de olunca tüm ağırlığımız ona kaydı. David Rudisha'nın kırılmaz denilen rekorları arka arkaya kırmasını bile es geçtik. Her neyse atletizm ayrı konu, US OPEN başlayalı 5 gün oldu tek kelime yazmadık hakkında. Blogun ayıbı olarak nitelendiriyorum bunu ve olaya hemen müdahele ediyorum. 
Tek erkekler ile başlayalım, bu tura kadar pek surpriz yok desek yalan olmaz sanki. 3. tur eşleşmelerinde favorileri gene çok zorlu rakipler beklemiyor. Bir istisna belki Djokovic için düşünülebilir. Nadal, Federer ve Soderling'in rakiplerine oranla biraz daha zorlu bir rakip olan Gael Monfils ile oynayacak.

Tek Bayanlar kategorisinde 3. tur maçlarının bir kısmı tamamlandı. Sürpriz sayılacak sonuç Shahar Peer'in Flaviop Pennetta'yı elemesi olabilir. Rus derbisi diyebileceğimiz mücadele de ise Hantuchova, Dementieva'ya pek direnemedi. Şüphesiz burada gözler 1 numaralı seri başı Caroline Wozniacki üzerinde. Yine bu turun çekişmeli geçecek maçlarından biri Svetlana Kuznetsova - Maria Kirilenko arasında olacak. Bu arada benim çok ümitli olduğum raketlerden Radwanska'nın 2. turda Shuai Peng ile eşleşmesi talihsizlik olmuş. Gücü yetmemiş ona. Bayanlarda bir iki maç dışında sürpriz olmaz, favoriler turu geçer gibi gözüküyor. Tabi sıcakların oyuncuları çok fazla etkilediği gerçeğini de göz ardı etmeyelim. 

Çiftlerde ise  temsilcimiz İpek Şenoğlu ve Partneri Vitali Diathenko, Elena Vesnina & Vera Zvonereva çiftine 6-1 ve 6-1 ile 2-0 yenilerek elendi. Açıkçası çiftler de kim finale kalır, kim formda hiç bir fikrim yok. Sadece İpek'in maçlarını takip edebildim livescore olarak. Biraz daha şanslı bir kura olsaydı sanki 3.tura çıkabilirlerdi. Sorun değil, İpek Şenoğlu gibi bir tenisçimiz olduğu için gurur duymalıyız, her şeye rağmen Türkiye'nin adını oralarda geçiriyor, olabilecek en iyi şekilde bizi temsil ediyor çünkü. 

Yazı içerik olarak çok doyurucu değil, zira maçları canlı izleme şansım yok. Ramazan, dünya şampiyonası vs. derken saat farkından dolayı US OPEN'a pek konsantrasyon sağlayamadık bu sene. Özet görüntülerle bu kadar çıktı idare edin. Ayrıca Caro fotoğrafı kullanmam tamamen tesadüftür, kendisine olan özel hayranlığım ile uzaktan yakında alakası yoktur (yerseniz).

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...