1 Ağustos 2010 Pazar

Senin Altın'ın Hepsinden Değerli Nevin


Kusuruma bakmayın, Elvan ve Alemitu'da bizim çok değerli sporcularımız, bu ülkenin bir evladı gibi pistlerde inanılmaz yarışıyorlar. Ama Nevin bambaşka. Herşeyden önce hem sürate hem de tekniğe dayanan 100m engelli gibi çok zor bir branşta yarışıyor. Böyle bir branşta yarışıp, 12:89'lardan 12:63'e derece çekebilmek muazzam başarı. 15 gün önce gene Barselona'da 12.74 koşmuştu Nevin, o gün Vonnete Dixon'ı geçmişti o gün yazmıştık bloga, Nevin altına geliyor diye. Burada sırasıyla 12.74 , 12.71, 12.63 yaptı inanılmaz bir şey cidden. Düşünün bir insan kendi en iyi derecesini ve ulusal rekoru 1 saat içinde 11 salise daha geriye çekti. Kelimelerle anlatılamaz bu başarı. Yazıyı Nevin'in videoları ile süsleyeceğim zaten. o yüzden son gün öncesinde değerlendirmelerimizi de belirtelim.



bugün Burcu Ayhan , Alemitu Bekele Elvan ve Aslı Çakır piste çıkacak. 5000m'de diğer atletlerin durumu ne bilmiyorum cidden, ancak hem Elvan hem de Alemitu katıldıkları Diamond League'lerde ne kadar formda olduklarını gösterdiler. Özellikle Alemitu'nun Defar'ı geçmesi cidden büyük olay. Bu yüzden 5000m'de bir duble gelirse hiç şaşırmam. Ancak şuna eminim ki çok ekstrem bir durum olmadığı sürece, 5000m'den en az bir madalya ile çıkarız. Burcu Ayhan ve Aslı Çakır'dan madalya beklemek hayalcilik olur. Zaten onların yarıştığı branşları göz önüne alırsak, gösterdikleri gelişme muhteşem. Özellikle Burcu Ayhan'ın 3 sene içerisinde kendisini 11cm yukarı çekmesi harika. Daha önce de yazdım, 2.00m sınırını geçen ilk Türk Bayan Atlet olmaya çok yakın Burcu. 2012'de neden madalya olmasın diyorum ben Burcu için. Aslı Çakır'da kendine gittikçe finalde yer bulmaya başlayan genç bir sporcumuz. Onun da önünde uzun bir yol var ama gösterdiği gelişme muazzam. Bu iki atletimize gereken destek verilmeli, spor basınında serisinde bilmem kaçıncı olan Aslı Çakır yazılmamalı mesela. İki sene öncesine kadar şu dereceyi koşan Aslı Çakır, derecesini şu kadar saniye geliştirdi ama serisinde 5. oldu vs. gibilerinden yazılmalı haberleri.

Son paragrafı da Fenerbahçe'ye açıyorum. Kusura bakmayın ben Fenerbahçe'liyim diye yazmıyorum bunları. Herşeyden önce bir sporsever olarak, atletizm gibi üveyin de üveyi evlat muamelesi gören bir branşa yıllardır yaptıkları yatırımlara saygı duyuyorum. Nevin Yanıt, Halil Akkaş, Burcu Ayhan,Kemal Koyuncu, Karin Mey,Fatih Avan gibi geleceğin yıldızı olacak sporculara verdiği destekler için türk atletizmi Fenerbahçe'ye teşekkür borçlu. SPOR kulübü ibaresine sahip olup, gerçekten SPOR kulübü gibi davranan Fenerbahçe'ye sporseverler de saygı duymalı. Bütün bunların ötesinde bi Fenerbahçe taraftarı olarak, bizim formamızı giyen atlerimizin bu başarısını görünce gururlanmamak elde değil. Önce Türkiye gelir, kimin hangi kulübün sporcusu olduğu önemli değildir elbette ama , kendi taraftarı olduğunuz kulübün sporcuları başarılı olunca daha bir mutlu oluyor insan.

Öncelikle TRT anlatımı ile olan videoyu paylaşayım sizinle.


bir de Eurosport spikerinin anlatması ve Eurosport canlı yayınında Nevin söyledikleri. Gerçi İngilizcesi çok iyi değil Nevin'in ama hissettiklerini o kadar iyi anlatıyor ki, en sonunda spiker Nevin ne olduğunu anlamıyor ama biz çok iyi anlıyoruz, o Avrupa Şampiyonu diyor. Gerçekten büyük gurur...

2 yorum:

kaanozer dedi ki...

Öncelikle buraya bir not düşmez isem kendimi Fenerbahçe SPOR klubünün bir taraftarı olarak göremiyeceğimi belirtmek isterim.
Sevgili gerçek 'SPOR'sever,Fenerbahçe SPOR klübü'nün taraftarı dostum,Furkan,yazdıklarının altına aynen imzamı atarım,tam benim gönlümden geçipte yazmak istediklerimi eline sağlık çok güzel bir şekilde yazmıssın.
Nevin hakkında bende birkaç bir şeyler söylemek isterim.Herşeyden önce Nevin'in bu şampiyonadan madalya ile döneceğini bende bekliyordum.Yarışları dikkatle takip edenler Nevin'nin her event'inde ne kadar hırslı olduğunu zaten yaptığı derceler ile görmüştür,bu hırs ve azim zaten kendisine bir madalya getireceği aşikardı.Yalnız benim en çekindiğim konu,atletizm yarışlaındaki en teknik dallardan biri olan engelli koşusunda bir hata yapmasının verebileceği bir tedirginlikti.Allaha şükürler olsun Nevin kızımız çok hakkettiği Avrupa şampiyonluğunu kazanarak başarısını taçlandırarak,kendisine çok güvenen bizleride inanılmaz onore etmiştir.
Son olarak Fenerbahçe SPOR Klubünün,ülkemizde sporun sadece futbol olmadığını herkese gösterdiği için çok teşşekkür ederek,rahmetli İslam Çup'ninde söylediği gibi :
"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz.
Not:Nevinle ilgili bu blogunu izninle dosyalayıp,arşivime kaldırmak isterim:))

Furkan Zengin dedi ki...

üstad ellerine sağlık, çok değerli bir yorum olmuş. İzin ne demek , arşivine de koyabilirsin, başka yerlerde de paylaşabilirsinhiç bir mahsuru yok bana. Bu başarı önce Nevin'in sonrasında ona inanıp ona destek veren herkesin. Bizim gençlerimizin hepsi zımba gibi aslında, yeter ki inanılsın onlara, hata da yapsalar formsuz da olsalar destek verilsin. elbet eninde sonunda böyle Nevin gibi patlayacaktır hepsi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...