9 Ağustos 2010 Pazartesi

Adidas Cup ve Düşündürdükleri


Öncelikle Engin Atsür'e kocaman bir geçmiş olsun dileyerek girelim bu yazıya. Yazının başında fair play örneği sergileyeyim de içerik pek fair değil çünkü.

Gelelim milli takıma. Aynı tas aynı hamam. Tanjevic bu takımın başına geldiğinden beri gram ilerleme kaydetmeyen bir milli takım. He pardon tek ciddi başarımız Hido ve Memo'nun olmadığı Japonya'daki şampiyona. Manidar değil mi. Dün Sırbistan maçını izlerken, Krstic'ten birbirinin kopyası 20. hücumu yediğimiz anda isyan etti bünyem. Yahu arkadaş bunca senedir üst düzey basketbol oynuyorsun, seneye NBA'de oynayacaksın!!!(biraz zor ama neyse), her seferinde aynı hareketi nasıl yersin savunduğun adamdan anlamak mümkün değil. Hadi onu geçtik, Sinan Güler PG , Cenk Akyol SG, Ersan İlyasova SF olarak sahaya çıkmak nasıl bir fantezidir. Turnuva'da Engin Atsür'den faydalanmamız mümkün değil. Ender'de sakatlıktan dönecek ama, ne kadar hazır dönecek ne kadar performans verebilecek belli değil. Elimizde Evren Büker gibi iki senedir ligin tozunu atan bir oyuncu var. Turnuvada bir saniye bile süre almadı. Tanjevic inat hocadır biliriz, kendi şablonlarından vazgeçmez. 3 numarada verimsiz olduğunu bile bile Ersan'ı orda oynatır Sinan'dan PG yapmaya çalışır falan. O yüzden kendisine ne desek boş, muhtemelen Evren'i kadroya bile almaz. Turnuva bitiminde de Engin'i çok aradık der. Sanki Engin Turnuva ortasında sakatlanmış gibi. Tanıdık gelmiştir size bu sözler, geçen yıl da , turnuvadan çok önce ceza aldığı belli olan Kerem Gönlüm'ü çok aramıştık. Hatta ben bu sene biraz daha kendisini aşıp, Emir'i oynatmak üzerine kurmuştum planlarımı , o sekte vurdu demesini falan bekliyorum.

Gelelim Hido'ya. Sahi hiç merak ettiniz mi, Hido'nun bu takımla olduğu süre içerisinde elde ettiğimiz en büyük başarı ne diye. 2001'deki Avrupa ikinciliği. Japonya'da ki başarıda Hido ve Memo kadroda yoktu. Geçen yıl Yunanistan maçının bitiminde, bu takım seneye de bu kadroyla mücadele edecek, Kerem Gönlüm'de katılacak aramıza diyen kendisiydi. Hakikaten kadroyu Hido'mu yapıyor. Geçen yıl ki İtalya istatistikleri ile göz kamaştıran, adam oldu galiba dediğimiz Cenk Akyol sahada sapır sapır dökülürken, Evren'in kenarda kalmasının bir izahı olmalı elbet.  E şimdi biz de Hido'dan  birazcık performans beklemekte haklıyız sanırım. Gereksiz saçma sapan zorlama şutların haricinde, biraz daha oyuna yön vermesini bekliyoruz. Son 2 turnuvadır resmen Hido'nun takımı olduk çıktık, Hido oynasın da görelim biraz artık.

TBF'ye gelelim diyeceğim de , yok demiyorum valla. Oraya da gelirsek artık bu yazı, yazı olmaktan çıkar. Demirel halen daha kendini başarılı buluyor ya, daha da bir şey demiyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...