28 Temmuz 2010 Çarşamba

İlk Günün Ardından


Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ilk gün güzel mücadelelerle geçildi. 3 altın madalya sahibini buldu ilk günde, diğer dallarda da eleme heyecanı vardı.

Öncelikle altın madalyalarla başlayalım. Erkekler 20 km yürüyüşte,10.000m'de ve bayanlar gülle atma da madalyalar sahibine gitti. 20 km yürüyüşte 19 yaşındaki genç Rus , Stanislav Emelyanov 1:20:10'luk derecesiyle altın madalyaya ulaşan isim oldu. 10.000m finali ise hayli iddialı ve güzeldi. Buranın en büyük favorisi aslen Somali asıllı olan ama İngilizler adına yarışan Mo Farah'tı. Gerçi ev sahibi İspanyollar da,  Ayad Lamdassem'den umutluydu. Yarış son 300m'ye kadar onların arasındaydı ancak Mo Farah, 300m kala başladığı sprintini kesmeden finişe ilk ulaşan isim oldu. Bu arada Farah'ın yarış içerisinde Lamdassem'e "gel benim önüme geç" demesi ve onu daha çok Diamond League'de gördüğümüz tavşan atlet gibi kullanması da harikaydı. İngilizler için diğer sürpriz ise Chris Thompson'ın ikinci olmasıydı. Gerçi orda da Farah'ın katkısı büyük, Lamdassem'in temposunun düştüğünü görünce arkaya dönüp Thompson'a temponu arttır komutu verdi çünkü. Bu alanda yarışan atletimiz Kemal Koyuncu ilk bölümde iyi olmasına karşın, yükselen tempoya karşılık veremedi, ve yarışı son sırada tamamladı.

Bayanlar gülle atma finali de oldukça heyecanlıydı. Rus ve Belarus sporcularının üstünlüğü ile geçilen bu dalda şüphesiz en büyük hayal kırıklığı Alman'lara ait oldu. 20.48'lik atışıyla Belarus sporcu Ostapchuk altın madalyaya uzanırken, vatandaşı Miknevich 19:53 ile gümüşte kaldı. Almanların madalya umudu Nadine Kleinert 18.54 ile hayal kırıklığı yaşattı.

Günün en çok konuşulan eleme yarışları erkekler 100m serisinde oldu. Dwain Chambers ve Francis Obikwelu gibi isimmlerin zorlanmadan geçtiği eleme turunun yıldızı ise genç Fransız atlet  Christoph Lemaitre oldu. Dünya'da 10 saniyenin altına inebilen ilk beyaz atlet olan Lemaitre, serisini 10.19 ile geçerek formda olduğunu gösterdi. Lemaitre'nin serisinde mücadele eden genç sporcumuz İzzet Safer ise 10.68 ile serisinde sonuncu oldu. Bu konuya ayrıca değineceğim, burada okuyup yahu sonuncu olup duruyorlar diye düşünmeyin ama, bu çocukların Türkiye'de yetersiz rakiplere karşı sürekli galip gelmesindense , Lemaitre gibi isimlerin yanında sonuncu olması daha iyidir.

Bayanlar 800m'de çok çekişmeli bir yarı final serisi izledik. Gerçi ikinci seri ilk seriye göre çok daha hızlı geçildi. İlk seride Maria Savinova ve Marilyn Okoro mutlak favoriydi, Marilyn Okoro anlamsız bir panikle sprinte erken kalkınca gerilerde kaldı. Üstüne ikinci seri kendi serisinden 1,5 saniye daha hızlı koşulunca finalin uzağında kaldı. İkinci seride Klyuka, Meadows ve Martinez gibi isimler tempoyu forse edince 1:58'lik dereceler çıktı. Finalde bu üçlüye Savinova'da katılacak ve çekişmeli bir yarış olacak. Gerçi Savinova'nın serisinde kendisini hiç sıkmadığını da belirtelim, ben rahat bir şekilde alacağını düşünüyorum finali.

Bugünün ilgi çekeci finalleri arasında tabiki de 100m erkekler finali var. Saat 22:45'de olacak bu final.Yine bayanlar uzun atlama finali de izlenmesi güzel finallerden biri olacak. Uzun atlama finalinin başlama saati de 21:00. Günlük olarak elimden geldiğince takip edip yazmaya çalışacağım Avrupa Şampiyonası'nı, ilgilenen varsa okuyan varsa ne hoş, yoksa da keyif benim yazıyorum işte :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...