7 Temmuz 2010 Çarşamba

Bir Garip Devşirme Oğlan



Malumunuz Emir'in milli takımda oynayabilmesi için vatandaşlık işlemleri hızlı bir şekilde çözüldü. Gerçi bir gece de Nobre'yi Türk yaptıysak Emir'i de yaparız yahu. Hem bak bu daha kısa sürer çocuğun adı bile Emir.

İşin komik tarafı çocuğu Türk yaptık iyi güzelde, Slovenya Federasyon'undan izin almak gerekiyor. Kısaca parayı bayılmak gerekiyor yani. Şimdi bizim ultra akıllı , süper zeki ve iş bitirici ekiplerden oluşan Federasyonumuz , aklı sıra bakın çocuk Türk Vatandaşı oldu, milli takımda da oynamak istiyor, gelin halledelim şu işi demeye getirecekler ya Slovenleri, apar topar çocuğu Türk yaptılar. Gerçi o noktada 3 sene Türkiye'de oynayan oyuncuların yerli statüsü kazanabilmesi ile ilgili bir madde var, vakti zamanında sadece Antonio Granger'ın faydalanabildiği hani. Ordan da bir çıkar yol bulurlar sanki ama Emir'in Slovenya A milli Takım'ı forması giymesi bozuyor o kuralı da sanırım,  neyse. Sloven dediğin adam salak değil, adamın kucağına oturmuşsun pazarlık yapıyorsun, adam da sana 10 milyon diyor haliyle. İşine gelirse, gelmezse oynatamazsın, he arada adamı da Türk yaptın, bu iş Fenerbahçe'ye yarayacağı için, yiyeceğin tepkiyi de sen düşün diyor.

Zaten bizim federasyon bu işleri eline yüzüne bulaştırma konusunda açık ara en iyisi. Korel Engin'i milli takımda oynatıp ertesi yıl ligde yabancı saymak gibi muhteşem bir karara imza atmışlığı var. O yüzden bu konudaki hiç bir durum beni şaşırtmıyor. 3-5 neyse Slovenlerle anlaşacaklardır diye tahmin ediyorum Sonra da çıkıp basında dönen rakamlar yalan derler falan, öyle kapanır gider bu mevzu.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...