17 Haziran 2010 Perşembe

Fenerbahçe Ülker'in Yeni Yüzü


Önce Aydın ÖRS'le başladı hamle, sonra Neven Spahija geldi takımın başına. Aydın Örs hamlesi çok önemliydi çünkü son senelerde alt yapımızdan çıkan Ömer Aşık ve Enes Kanter gibi isimler belki de bu derece ağır bir isimin eksikliği yüzünden, menejer oyunları ile elden gitti. Bu konuda Aydın Hoca'nın gelişi özellikle Erbil ve Kerem gibi ilerde çok şey beklediğim genç oyuncular için bir şans bence. Bir de işin taraftar boyutu var, gonderilişi haksızdı, gönderenlerin ne tür kirli işler içinde olduğu ortaya çıktı bir bir, ama biraz uzun sürdü sanki bu ayrılık. Olsun Aydın'lık günler geri döndü, bize düşen eskisinden daha büyük şevkle takımı desteklemek artık.

Spahija hamlesinin önemine gelirsek, takımın savunma bazlı bir coachla anlaşması gerekiyordu. Hani elde kalan mevcut malzeme ile hücum manyağı bir takım olamayacağı aşikardı. Hem o bakımdan hem de geldiği günden beri takıma olumlu katkı veren Ukic'in kalması açısından kritik bir hamle oldu.

Spahija'nin gelmesi ile uzun yılardan sorna ilk kez 4 numara transferi de yaptı Fenerbahçe. Gerçi resmen açıklanmadı ama dedikodular bu kadar ayyuka çıktığına ve Spahija'nın evladı gibi gittiği her yere götürmesine bakarsak Matt Nielsen'de Fener'de diyebiliriz. Diğer kritik hamle Engin Atsür oldu, şahsi kanaatim Ukic'i yedekleyecek kapasitede olmadığı Engin'in. Fener gene Kerem Tunçeri peşinde koştu ama Efes'in bir see daha devam kararı alması işi bozmuş olabilir diye düşünüyorum. Tunçeri şüphesiz çok daha büyük bir transfer olurdu ama gelişime açık bir oyuncu olması sebebiyle Engin Atsür'ün de Fenerbahçe'ye benchten katkı verebileceğini düşünüyorum. Bir güzel haberde Rasim Başak'tan. Telekom yolunda kendisi. Hani Fenerbahçe taraftarına sorsanız başka ne istersin diye, onlar bile bu kadarını istemezdi herhalde. Güzel şeyler oluyor şubede, seneye daha dinamik bir takım izleyeceğiz gibi gözüküyor hayırlısı.

Işık Hızı İle Gelen Edit : Az önce resmi sitede açıklandı Ukic ile iki yıllık sözleşme imzalanmış. Taşlar yerine oturuyor..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...