21 Haziran 2010 Pazartesi

Fenerbahçe Final Four İstiyor


Fenerbahçe Bayan Basket takımı (hay buna da kadın denilecek diye çıkarttığınız kuralı seveyim emi ) Taurasi, Şaziye, Matovic transferlerinin ardından Anna Vajda ve Hana Horakova transferlerini de açıkladı. E bu kadroda Penny Taylor, Nevriye, Nevin,Birsel ve Esmeral'de elde tutulduğunu, Begüm'ün de kadroda kalacağını düşünürsek son derece iyi bir 10 kişilik kadroları oldu. 4 senedir çeyrek finalden dönen, kura şansı bir türlü yüzüne gülmeyen

Fenerbahçe'nin, bu makus talihi artık kırmak istediği zaten Taurasi transferi ile belli olmuştu. Fenerbahçe Matovic ve Nevriye ile pivotu doldururken , kenardan gelebilecek Nevin'i de unutmamak lazım. Gerçi Nevin'i daha çok 4 gibi düşünmek lazım. Nevin'in geçen yıl ki ağır sakatlığı düşünüldüğünde Vajda'nın transferi mantıklı geliyor. He oraya biraz daha sert savunması olan biri alınamaz mıydı, alınırdı. Ancak bu noktada yönetimin kolunu bağlayan muhtemelen Penny'nin de kıta dışı oyuncu sayılıyor olması. Bu arada hem Spartak hem Halcon Avustralyalı oyuncuları katıyor kadrolarına. O konuda enteresan gelişmeler olursa hiç şaşırmam ben.

Horakova transferi yıllardır kanayan yarası olan guard bölgesine ilaç gibi gelecektir Fenerbahçe'nin. Kanayan yara derken yanlış anlaşılmasın, Esmeral ve Birsel 1-2 pozisyonlarını doldurmak zorunda kalıyorlardı, dar rotasyon sebebiyle de canları çıkıyordu. Şimdi o bölgeye hem onları dinlendirebilecek hem oyun içinde onların eksikliğini asla hissettirmeyecek bir Horakova transferi yapılması çok yerinde bir karar. Tecrübesiyle çok şey katacağına inanıyorum ben. Fenerbahçe güçlü olduğu bir bölgeyi iyice güçlendirdi bence.

Mevcut kadro yapısına baktığımızda tek soru işareti savunma gibi dursa da , Nevriye, Birsel, Esmeral, Penny hatta belli bir oranda Taurasi ve Matovic Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan savunma sertliğini yapabilecek oyuncular bence. Fenerbahçe'nin en büyük avantajı böylesine fonksiyonel bir kadroyu Laszlo Ratgeber gibi bir coach'un eline vermiş olması.

Şu kadroya bakarak Fenerbahçe bu sene final four'un en büyük adaylarından biridir demek çok da zor olmasa gerek...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...