27 Mayıs 2010 Perşembe

Yeni Sezon'da Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı


Taurasi transferi ile fitili ateşlemişti Fenerbahçe. Hemen ardından Laszlo Ratgeber gibi kaliteli bir coach ile anlaşıldı. Aslında şu iki hamle bile mantıklı işler yapıldığının göstergesiydi.. Uzun transferi için zaten söylentiler ayyuka çıkmıştı, Ivana Matovic'in de mantıklı bir hamle olduğunu düşünüyorum. Aşağı yukarı Nevriye ile aynı özelliklere sahip hatta şut konusunda ondan biraz daha iyi bile diyebiliriz. Hem takıma vereceği katkı hem de Nevriye'nin her maç alacağı sürenin biraz daha kısalması yönünd evereceği katkı ile Fenerbahçe'ye güç katacağına inanıyorum ben.

Yerli forvet olarak Şaziye İvegin ile anlaşmak tercih edilebilir bir hamle gibi gelse de, iki senedir istenen form düzeyinin çok uzağından olan Şaziye biraz soru işareti olan transfer gibi. Ama neticede Fenerbahçe kulübünü bilen , coach ile daha önce Spartak'ta çalışmış, EL tecrübesi de olan bir takviye Şaziye. Eğer hazırlık dönemini iyi geçirip form tutabilirse, benchten çok ciddi katkılarda bulunabilir bu sene. He tabi bizim gönül isterdi bir Kübra olsun ya da Gülşah olsun ama ne yapalım, sanırım coach Ratgeber'in de tercih ettiği bir isim olmuştur Şaziye.

Şimdi eksik olan bölge 4 numara, orası için de çeşitli söylentiler var. Penny'nin durumu net olarak belli değil, bildiğim kadarıyla AB oyuncusu sayılabilme ihtimali var, hukukçular halen daha üzerinde bu konunun. Sanırım bu duruma göre oraya gelecek son yabancıda şekillenecektir. Eğer oraya bir Avrupa'lı daha alacaksak Ebony'nin kadroda tutulması da çok mantıklı olabilir.

Sonuç itibariyle takım kimyası yönünden baktığımda Fenerbahçe'nin daha mantıklı transferler yaptığını düşünüyorum, eğer arzu edilen performanslar alınabilirse oyunculardan, Final Four uzak değil. Uzak değil dedim zira rakiplerin ikisi tam gaz devam ediyor, dış kulvardan çaktırmadan ilerleyen Ros Caceres'e de bakmak lazım tabi ama. Bu sene Bayanlar Euroleague'in ciddi bir çekişme içinde olacağını düşünüyorum ben.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

içeri güçlü bir pivot alısak bence taşlar yerine oturur .

tozlu parkeler dedi ki...

Furkan bence asıl eksik olan 5 numara. Ebony gibi yırtıcı, patlayıcı, agresif bir eleman lazım bize.
Tabii Nevlin, Nevriye, Matoviç üçlüsünün dış ve orta mesafe şut teditine cevap verebilecek bir savunmada tanımıyorum yeryüzünde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...