22 Mayıs 2010 Cumartesi

Papaz Bu Sefer Pilav Yemedi


İlk maçın sonunda, Fener'in bu kadar yüksek yüzdeli oynayamayacağını, Efes'in de bu kadar berbat hücum etmeyeceğini söylemiştik. Aynen dediğimiz gibi de oldu. Anlayamadığım nokta Kasun'u tribüne yollayıp Nachbar ile oynayan Efes'e karşı Fener'in neden 29 3 sayılık atış denemesi yaptığı. Yani pota altında çok rahat üstünlük kurma fırsatı varken, üstelik de ilk maçı bu şekilde güle oynaya kazanmışken, dış hücum ısrarının nedenini çözemedim. Ribaundlarda çok savaşmasına ve üstünlük kurmasına rağmen Fenerbahçe takımı son noktayı koyamadı bugün.

Maçın kırılma noktası Greer'in hücumda takımı oynatamadığı andı. Zaten farkta o esnada açıldı, gerçi son çeyrekte Fenerbahçe bir ara 4 sayı ile öne geçmesine rağmen, bunu koruyamadı. Saymadım ama tepe pick&roll'erinden herhalde bir 25 sayı yemiştir. 11 asisti var Ender Arslan'ın bunun herhalde 7-8 tanesi pick&roll'de gelen asistlerdi. Sonuçta aynı hücum setine bu kadar sayı verip , eksik pota altına sürekli dışarıdan hücum ederseniz aldığınız mağlubiyet son derece normal oluyor.

Fenerbahçe kenar yönetiminin anlayamadığım işleri arasında, Greer'de gereksiz ısrarı geliyor. Bir de son periyotta 4 sayı öne geçmişken, zone press uygulamaması. Zira bir kez uyguladılar ve orda da Efes için top kaybı oldu.

Aklıma takılan noktaların başında hakemler geliyor. Sn. Ergin Ataman twitter hesabından ağlıyordu hakemler şöyle böyle diye. Sayın Ataman rezil hakem yönetimi dediğiniz bu akşamki hakemlerin yönettiği gibi olur. İlk maçta namusları ile maç yöneten hakemlere dil uzatmayın bari. Kaya'nın şu maçı 1 faulle bitirmesi herşeyi özetleyen nokta zaten.Enteresan bir ülkeyiz vesselam, Servet Alex'den daha az kart görür, bütün maç her perde'de kalçasını çıkartan, her penetrede koluyla rakibini açan Kaya tek faulle bitirir maçı falan, böyle bir ülkeyiz işte.

Son olarak lafım da Polis'e. Gidin kardeşim istemiyoruz sizi salonlarda stadyumlarda. Varlığınız ortamı germekten başka hiçbir işe yaramıyor. Maç bittikten sonra sallana sallana çıkan Efes taraftarına utanmasa evine kadar eşlik edecek olan bu kardeşlerimiz, söz konusu FB,GS,BJK taraftarı olunca coplarını kullanmaktan hiç çekinmiyorlar ama. İsyan eden taraftara " Ne diyosun lan sen" diye gelen amir 3 dakika sonra merdivene çıkıp, bir saniye dinleyin beni diye şirinlik yapmasını biliyor ama. Cidden istemiyoruz sizi, ortamı germekten başka bir işe yaramıyorsunuz...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...