5 Nisan 2010 Pazartesi

Stadlar Bizimdir, Bizim Kalacak


Dün gece tarif edilemez bir gurur yaşadığımız dakikalarda, 2-3 kendini bilmez kendine Fenerbahçe'li diyen insanların, tribün emekçisi kardeşlerimizin gecelerine gündüzlerine katarak hazırladığı pankartı açmalarından duydukları rahatsızlığı, hiç de münasip olmayan bir şekilde dile getirmelerinden dolayı tartışma çıkmıştır. Tek dertleri bize haklı bir gururu yaşatan Sarı Melekler'imize destek vermek için hazırladıkları o pankartın düzgün bir şekilde durmasını sağlamak olan kardeşlerimizin bu çabalarına, sahayı göremiyoruz diye ters tepki veren insanların içimizde ne aradığını biz de anlamadık.

Hoşgörü sahibi olmak bir erdemdir. Sahayı görmek için iki sıra aşağı kaymak, kayarken de o açılan pankartı alkışlamak ise Fenerbahçe taraftarıyım diyen kişiye yakışan davranıştır. Belki de torunu yaşındaki çocuğa pankart yüzünden saldırmanın bir tarifi yoktur, olamaz.Üzerinde fosforlu üniforma olan, hatta hiç üniforma olmayıp orda burda karşımıza çıkan bazı polislerin olaylar tam yatışmak üzereyken tribüne girip, anlamsız manasız ne amaca hizmet ettiği belli olmayan bir sertlikle müdahele etmeleri hepimizi çileden çıkarmıştır. Polis Halk el ele kampanyalarının yapıldığı bu hafta da, polis'in taraftarımıza göstermiş olduğu davranış şekli, neden stadlarda yer almamaları gerektiğinin en büyük kanıtıdır.

Seni yatağından aldırırım diye tehditler savuran, Telekom Üst Tribüne dönüp boğazınızı keserim hareketi yapan, Düzgün götürün şu insanları diye isyan eden belki de annesi yaşındaki bir bayan taraftarımızı, elindeki copla tehdit insanların, 165 yıllık tarihiyle övünen Emniyet Teşkilatı içerisinde hangi vasıfları yüzünden tutulduğunu anlamakta zorlanıyoruz.

Tüm bu olaylar sırasında tek vücut olup ortak tepki veren taraftarlarımıza teşekkürler. Bu stad bizim stadımızdır ve öyle kalacaktır. Göz altına alınan ve bu esnada ciddi darbelere maruz kalan Vamos Bien, Grup CK, Unifeb ve GFB üyesi renkdaşlarımıza da geçmiş olsun diyoruz. Kendi stadımızda militan muamelesi görmeden maç izlemek en büyük hakkımızdır.

ADIKONAMAZ.com

1 yorum:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Bunlar parayı verip düdüğünü çalanlar,bu sistemi oluşturanlar utansın biz değil. sosyeteyi bu stada yerleştirenler.inadına taraftar inadına Tribün. Daha çok grup ck,ünifeb,vamos bien deki arkadaşlar ezildi. onlara geçmiş olsun.Polis,yine hainliğini gösterdi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...