27 Nisan 2010 Salı

Fenerbahçe SPOR Kulübü




Başlığı özellikle böyle attım. Yıllardır amatör sevdaların peşinde futbol'dan daha çok koşan, hatta çoğu zaman bunu sadece Fenerbahçe ile sınırlandırmayan birisiyim. Bir ülkede takım sporlarında başarılı olabiliyorsanız, her alanda olursunuz. Çünkü takım sporlarında başarılı olmak en zor şeydir. Aynı zamanda bir Fenerbahçe taraftarıysanız, bu konuda Türkiye'nin en şanslı kişilerindensiniz demektir. Salon sporlarında yaklaşık 3-4 senedir belli bir istikrar çizgisinde ilerliyorduk , bu süreçte Erkek Voleybol takımı bir Türkiye Kupası 1 Şampiyonluk getirmişti. Geçen yılki muhtemel 2. Şampiyonluğu Ekşi'nin sakatlığı yüzünden kaybettiler. Bu sene de tekrar final oynayıp şampiyon olma başarısını gösterdiler. Rakiplerinden 3-4 kat daha az bütçeye sahip bir takım için 3 senede 2 lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu büyük başarıdır.

Şöyle Kısaca toplayayım dedim ne kazandık ne ettik bu sene diye. Detayı aşağıda

Erkek Voleybol : Balkan Kupası ve Türkiye Ligi Şampiyonu
Bayan Voleybol : Süper Kupa, Türkiye Kupası şampiyonu, Avrupa Şampiyonlar Ligi ikincisi
Erkek Basketbol : Türkiye Kupası Şampiyonu , Play-Off'lar başlamadı henüz
Bayan Basketbol : Ligi namağlup lider bitirdi. Namağlup Play - Off yarı finalisti.

Diğer branşları sayamıyorum bile, atletizmde,boksta,masa tenisi'nde,kürekte, yüzme'de her sene alınan başarıların haddi hesabı yok zaten.

Spora sadece futbol olarak bakmıyorsanız, şu saydığım alanların hepsinde bu derece başarılı olan bir takımın taraftarı olmaktan gurur duymaz mısınız. Hep savunmuşumdur, müesseseler kendi kulüplerini kurmak yerine, bu tip kulüplere sponsor olmalılar diye. 20 sene önce müessese kulübü kurmak çok daha mantıklıydı belki de, ama bugün geldiğimiz noktada, firmalar BJK , FB, GS gibi kulüplere sponsor olurlarsa kitlelere ulaşmaları çok daha çabuk olacaktır. Fenerbahçe Acıbadem oluyorsa , Eczacıbaşı Galatasaray olsun , Vakıfbank Beşiktaş olsun, Türk Telekom Karşıyaka ya da Türk Telekom Ereğli olsun, güç bölünsün daha çok, iyi kapasitede takım olsun, rekabet artsın. Rekabetin olduğu yerde başarı olur.

Sporu sadece futboldan ibaret görmeyen biri olarak Fenerbahçe'li olmanın gururunu sonuna kadar yaşıyorum. bize bu gururu yaşatanlara sonsuz teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...