23 Şubat 2010 Salı

Dün Akşam Üzerine


Bilen biliyor, burda futbol'a nerdeyse hiç yer vermiyorum burada. Tabi özel hayatımda durum böyle değil. Fenerbahçe'liyim ve kendime göre de iyi bir taraftarım. Dün akşam da her zaman ki gibi gittik stada. Sene başından beri farklı platformalarda eleştirdiğimiz şu bilet hadisesinde mutlu sona ulaşmış olmanın, sevinci vardı yüzümde. Pazartesi akşamı 20:00'de oynanan maç ve nerdeyse dolu tribünler. Tabi maç bitiminde bu sevinç, kabusa dönecek deseler inanmazdım.

Kabusa dönen şey maçı kaybetmek değil. Umrumda da değil, 34 maçlık maratonda olur böyle şeyler, takımın sahadaki isteğii arzusu yetti bana dün akşam. Ama aynı şeyi tribünde göremedim. Takıma destek olmak demek, stada gelip uğultu çıkarmak demek değildir. Takıma destek olmak için o stadı korku tüneline çevireceksin, ama bunu yaparken de kendi takımın için itici güç olacaksın. Uyanmamız için kaptanın olmayacak bir mevzudan , topun yerini bahane edip oyunu germesi mi gerekiyor, adam resmen bizi ayağa kaldırmak için 5 dakika uğraştı, sonunda sarı kart gördü ama o aslında, tribünlere bir isyandı. En sevdiğim tezahüratımız "Yenilsen bile, maçın sonunda sırılsıklam olsun o forma" benim için. Artık formayı sıksan, suyu çıkıyor çeşme gibi akıyor hatta. Sorun ne o zaman. Önümdeki gençler Guiza'ya etmedikleri küfür bırakmadılar, Semih Semih diye inlettiler stadı. E ne oldu maç biterken Semih'e küfür ediyorlardı.

Benim lafımı dinleyen olur, okuyan olur ya da olmaz. Aşağıya taraftar gruplarının web linklerini koyacağım düne dair, hepsi aynı dertten muzdaripse demek ki dün akşam yanlış yaptık bazı şeyleri,-üzerine ÇUBUKLU'yu giymiş bir oyuncuyu yuhlamak Fenerbahçe taraftarının işi değildir. O forma Fenerbahçe'liyim diyen herkes için kutsaldır, özeldir. Eleştirmekse eleştirelim, ama oyundan çıkarken oyuncuyu yuhlamak nedir yani. O formayı hakkıyla terletmiş birine yapılabilecek en büyük saygısızlıktır. Evde karınıza, işyerinde patronunuza, okulda arkadaşınıza vs. kızdıysanız , bu kızgınlığınızı boşaltıp, kendi egonuza mastürbasyon yapmak için stada gelmeyin lütfen. O bilet fiyatları 22 TL'ye siz kendiniz tatmin edin diye değil, takıma destek olun diye indirildi. Son sözüm de yönetime olsun, dünkü maçta taraftar hatalıydı, ancak sizin de çok hatalarınız var, ne zaman bunları göreceksiniz çok merak ediyorum...

http://www.gencfb.org/Haber_daniel-guiza_2506hb.html


http://www.grupck.com/portal/Article.php?ID=212


http://www.vamosbien.org/index2.php/

www.kfy96.com

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...