17 Kasım 2009 Salı

Buyur Burdan Yak


Atletizm sporda en yabancı olduğumuz branş. Hani bunu kinaye için söylemiyorum, Atletizm milli takımına bakarsanız içerisinde kaç Türk, kaç devşirme sporcu olduğunu görürsünüz. Neyse ki bu sporcularımızın başarıları bizi cidden mutlu ediyor. Elvan'ın başarılarna Dünya Şampiyonası'nda Karin Melis Mey eklenmişti. Eee ne var bundas diyeceksiniz. Efendim Melis kızımızın antrenörü GSGM'nin kadrosuna alınmayıp maaş bağlanmamış. Bu konuda kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını öne sürüp , Türkiye adına yarışmayı bırakacaklarını açıklamışlar. İşin daha da komik olan bölümü Federasyon'un sorumlu kişilerinden -ki kendisi Melis Mey'e bronz madalya getiren atlayış sonrası Türk bayrağını veren kişidir aynı zamanda- Nihat Doker bu konuda süper bir yorumda bulunmuş...

"Melis’in kulübü Fenerbahçe. Antrenörünün maaşını da Fenerbahçe versin. Bizim kontenjanımız şu anda dolu"

Şimdi buna verilecek cevabım belliydi ama sağolsun eski Atletizm Federasyonu Başkan'larından olan şimdi FB Atletizm Şubesi sorumlusu görevinden bulunan Fikret Çetinkaya içimi okumuş resmen.

“Gelişmeleri üzüntüyle ve dikkatle takip ediyoruz. Sporcuları hiç bir varlık gösteremeyen Guillermo de la Tore, Astopkovich ve Dimitri Mindov gibi yabancı hocalar devletten maaşlarını tıkır tıkır alırken bu ülkeye madalya onuru yaşatmış bir sporcunun hocasına sözleşme yapılmıyor. IAAF’in elit antrenörler listesinde yer alan Stromenger’e bir çok ülkeden teklif var. Bu ilgisizlikten bıkar ve giderse ya Melis Mey de gider ya da moralmen biter. Bu da Türk atletizmi için büyük bir kayıp olur”

Mevzunun özü bu bir iki gün bekleyip konu hakkında kendi fikrimi daha detaylı belirteceğim. Ancak şu bir kaç gün boyunca Dünya şampiyonası sonrası kendilerine verilen köşede Elvan'a acımasızca sallayanların, Melis'e 6.93 atlarken 6.80 ile atlayıp madalya aldı diye seviniyoruz ne zaman kurutulucaz bu 2. sınıf sporculardan diye yazanların ne diyeceğini merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...