7 Eylül 2009 Pazartesi

Eurobasket 2009'a Genel Bakış C Grubu

İspanya: Gasol sakattı yok değildi derken tam kadro Polonya'ya gelip, geçen sefer kaybettikleri şampiyonluğu almaya kararlılar. Çok konuşmaya gerek yok haklarında Gasol kardeşler, Rudy Fernandez,Jorge Garbajosa,Ricky Rubio,Juan Carlos Navarro gibi isimler varken kadrolarında grupta ne yaparlar diye tartışmak abes oluyor.

Slovenya:
Benim bu turnuvadaki favori takımım, ilk kez takım gibi bir takım olarak geliyorlar turnuvaya.Rasho'dan yoksun kadro gibi gözükse de Lorbek kardeşler,Brezec, Smodis,Nachbar ile iyi bir pota altı rotasyonları var.Udrih'in sakatlığı handikap gibi gözükse de yerine gelen Kloubucar, diğer alternatifler Lakovic ve Dragic'i dinlendirmek için coach Zdovc'un işine yarayacaktır.Gene 4 numara'da Uras Slokar 3 numarada Lagodnik tehlikeli oyuncular.Özellikle Slokar'ın dış şut tehdidi sıkıntı olacak rakiplere.Slovenler bu şampiyona da ilk'4'e çok yakınlar.

Sırbistan:
Pırıl prıl gençler ve başlarında kurt hoca Ivkovic. gerçi genç dediğimiz çocukların hepsi Partizan mahsülü son yılların en gözde oyuncuları.Velickovic,Teodosic, Tripkovic,Tepic,Perovic gibi wonderkid'lerin yanında Nenad Krstic gibi bir abi var. Bir de 2-3 oynayan bir abi bulsalar takıma daha iyi olurdu sanki ama neticede Sırbistan, Sırbistandır.Sırbistan sokaklarından 10 adam getirip sahaya sürseniz Sırbistan takımı gene iddialıdır.

Büyük Britanya turnuvanın sürpriz takımı(katılması yani ) Muhtemelen sonuncu olup elenecekler, nba oyuncuları Luol Deng ve Ben Gordon yok Mensah-Bonsu'da yeni katıldı takıma. Dertleri 2012 olimpiyatları öncesi tecrübe kazanmak bunun için de ideal bir gruba düştüler bence.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...