2 Haziran 2009 Salı

Başarıyı İstemenin Kanıtı



Fenerbahçe Acıbadem geçen yıl kazandığı şampiyonluğu, biraz daha taçlandırmak için ciddi bir atılım içerisine girdi. Kupa alındıktan sonra yöneticiler yatırımlara devam edeceklerinin sinyalini vermişlerdir şimdi o sinyaller bir bir gerçekleşiyor. En önemli hamle Seda’nın takımda kalmasıydı, kulislerde bu konuda Seda ile anlaşıldığı söyleniyor. Daha sonra Naz söylentileri çıktı ki Eczacıbaşı’nın transfer hamleleri Fenerbahçe Acıbadem’in transfer hamleleri bunu doğrular nitelikte. Bjk’den İpek ve Nihan transferleri de çok isabetli transferler olarak göze çarpıyor.
Ve gelelim herkesin merak ettiği acaba yabancı seçimleri nasıl olacak denilen Fenerbahçe Acıbadem’e. İlk bombayı bugün patlattılar ve bence mevkisinde dünyan’nın en iyi bir kaç oyuncusundan biri olan Natasa OSMOKROVIC ile anlaştılar. Şimdi hadi canım nasıl en iyisi diyenler olabilir, aşağıya bu seneki ortalamaları hakkında kısa bir istatistiki bilgi geçeceğim sonra karar verelim kötü mü iyi mi diye.

33 yaşında olması handikap gibi gözükse de , Grbic, Mirka ve Bia örnekleri önümüzde, o yüzden kendine iyi bakan bir sporcu için 33 yaş handikap değildir. Gelelim Osmokrovic’e. Bu yıl play off finalinde Scavolini’ye kaybetmelerine rağmen Osmokrovic ligin sayı kraliçesi oldu. 654 sayı alarak en yakın rakibine 65 sayı fark atmış Osmokrovic İtalya liginde. Bu 654 sayının 256’sı break point sayısı, hazır buna bakmışken hemen bir de manşet ortalamasına bakıyoruz. 1085 manşet almış bunların 42’sinde hata yapmış, kötü manşet diyebileceğimiz “negative” olarak istatistiklere yansıyan manşet sayısı 209. Excellent olarak istatistiklere yansıyan manşet sayısı 583, yüzde olarak başarılı manşet oranı % 53,7 ki bir smaçör için iyi bir oran bu. Üstelik Osmokrovic’in geride bıraktığı oyuncular arasında Skowronska, Flier ve Piccinini gibi , hani gelse yer yerinden oynar diyeceğimiz oyuncular var.

Bu sene Fenerbahçe Acıbadem’i geçerek CEV Cup’da finale çıkan ve şampiyon olan Assytel Novarra takımının en etkili oyuncusunun Fenerbahçe Acıbadem tarafından transfer edilmesi Türk voleybolu açısından da sevindirici bir gelişmedir. Fenerbahçe Acıbadem’in bu hamlesini daha da devam ettireceğine inanıyorum ve önümüzdeki sene de çok kaliteli bir bayan voleybol ligi izleyeceğimize inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...