10 Şubat 2009 Salı

Kritik Viraj






Fenerbahçe Ülker Top 16'ya istediği gibi başlayamadı. Gerçi Top 16'nın istisnasız en zor grubuna düştükleri gerçeğini düşünürsek alınan iki mağlubiyet çok da şaşırtıcı değil. Esas şaşırtıcı olan bu iki maçta ortaya konan yetersiz performanns oldu. Bütün bunların üstüne hafta sonu alınan Mersin BŞb mağlubiyeti de eklenince, herkesin kafasında acaba Cibona maçı Fenerbahçe Ülker'in bu seneki Euroleague macerasını bitiren maç mı olacak sorusunu doğurdu.

Şimdi temcit pilavı gibi aynı şeyleri söylemek istemiyorum ama , Green ile bu işin olmayacağı daha transfer edilirken belliydi. Esasen Tanjevic'in aklında Green'i minimum kullanıp Gricek'ten faydalanmak vardı , ama Hırvat yıldızın uzun süreli sakatlığı hesapları bozdu. Şimdi içinizden "yahu her mağlubiyet Green'e bağlanır mı" diyebilirsiniz. Ben zaten ona bağlamayacağım , esasen Fenerbahçe Ülker'in iki senedir çözemediği sorun 4 numarada çünkü. Maalesef Mirsad yaşlandı, ki yaşlanmadan önce de şutu olan atletik uzunlara savunma yapmazdı doğru düzgün zaten. İki senedir bu işi çözemedi Fenerbahçe Ülker, bu sezon da Euroleague'in ilk etap maçlarında o noktada çok sıkıntı yaşadılar. Üstüne bir de Green faktörü eklenince savunma hattında iki koca delikle oynuyor Fenerbahçe Ülker resmen.

Cibona maçında bu iki delikle ne yapar Fenerbahçe Ülker ona bakmak lazım. Öncelikle ben Guard savunmasında zorlansalar da bir şekilde altından kalkacaklarını düşünüyorum. Zaten bunu başaramazsa işi çok zor , çünkü Cibona takımının esas yükünü Anderson, Calloway ve Davor Kus çekiyor. 2.21'lik pivot Bruno Sundov sorun gibi gözükse de, esas sorun Niksa'da. Yıllarca Efes Pilsen'de de izlediğimiz tecrübeli pivot ciddi bir tehdit , ancak gene de ben Fenerbahçe Ülker'in pota altının Cibona'dan çok daha etkili olduğunu düşünüyorum. Dış adam savunmasındaki tek delik ise Green olarak gözüküyor , zira gözüken Calloway ya da Anderson'dan birini Ömer Onan ile tutacağı Tanjevic'in. Eğer bu üç oyuncu aynı anda sahada olursa iş Green'in ya da o an guard olarak oynayan oyuncuların (Mrsic ya da Emir) Davor Kus'u nasıl savunacağına bakıyor.

Fenerbahçe Ülker için geçen sezonda , buradan dönmez bu maçı zor alır dediğimiz maçları oldu. Ama yanıldık umarım bu sefer de yanılırız. Ancak son iki üç maç performansına bakarak konuşursak umarım demek bile fazla iyimser kaçıyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...