12 Ekim 2008 Pazar

Antrenman Havasında Başlayan Lig

Ligin ilk maçında Dicle Üniversitesi ile oynamak aslında iyi bir start sayılabilir. Öncelikle Fenerbahçe Acıbadem için hafif ciddi antrenman havasında geçen bir maç oldu.
Rakibin durumunu da düşünecek olursak zaten bundan fazlasını beklemek çok mantıklı olmazdı.
Fenerbahçe Acıbadem yenilenmiş kadrosu ile taraftarının karşısına çıktı. Maçı her ne kadar ölçü olarak kabul edemesekte, zaman zaman yapılan hatalar, saha içi iletişimsizlikler göze çarpmadı değil. ancak dediğimiz gibi bu şartlarda oynanan bir maçta oyuncuların tama anlamıyla kendilerini maça vermesi de çok mümkün olmuyor bu sebeple bu tip hatalar kaçınılmaz oluyor.

Fenerbahçe Acıbadem'de en çok göze çarpan sıkıntı Nisa'nın bloklarının etkisizliği oldu. Eda ile çıktıkları blokların çoğunda başarısız oldu. Buna karşılık Nisa'nın özellikle orta alandan iyi paslarla Seda'yı buluşturabilmesi Fenerbahçe Acıbadem'e 3 M.'nin gerisinden çok sayı kazandırdı. Coach Üzeyir Özdurak bir ara Necla ve Korotenko'yu oyunda tutarak geri savunma hattını güçlendirdi , bu maç çok ölçü olamasa da Fenerbahçe Acıbadem için bu iki oyuncuyu aynı anda kullanabilmek bir avantaj gibi gözüküyor. Smaçör'de Anja ve Seda hatta hatta zaman zaman Marina son derece başarılı bir oyun çıkardılar. Marina'da gözle görülür bir gelişme var , son 2 sezonda izlediğimizden çok daha farklı bir Marina Tumas izleyebiliriz bu sezon. Takımın tamamını izleyemediğimiz için ne kadar söylesekte havada kalacak laflarımız ama , bugün şöyle bir kenara baktığımda geçen senekinden çok daha derin bir kadro görüyorum ben. Bugün hiç süre bulmayan Duygu ve Ergül'de oyuna girdikleri zaman çok ciddi katkı sağlayabilecek oyuncular, üstüne bir de tam anlamıyla iyileşmiş Oksana'yı katarsak, bu takım bu sene ciddi işlere imza atabilir.

Gelelim 50.Yıl Spor Salonuna , belki voleybol oynamak için çok güzel olabilir (ki sanmıyorum zeminde biraz sert gibi gözüküyordu, oyuncuların da bu yönde şikayeti var ). Ancak taraftar için hiç de ideal bir salon değil , akustik çok kötü , merdivenlerden düşmemek için özel çaba sarfetmeniz lazım,maçtan sonra herkes tarafından genel bir memnuniyetsizlik söz konusuydu zaten. Bunca yatırılan paraya yazık oldu bence, keşke bir sene daha bekleyip eski salonu da yıkıp yerine çok daha modern bir salon yapsalardı.

Bayanlar Voleybol Ligi bu sene çok çekişmeli geçecekilk haftanın sürprizini DYO KSK'yi 3-1 yenen İller Bankası yaptı. Haftanın en önemli maçında çok çekişmeli geçen setler sonucunda Telekom VGS'yi 3-0 yenmeyi başardı. VGS fikstür dezavantajına sahip gibi gözüküyor , haftaya da Fenerbahçe Acıbadem ile zorlu bir mücadeleye çıkacaklar. ligin kalitesi açısından bu derece kaliteli takımların çekişmeli geçen setlerle oynadıkları maçları izlemek ise voleybolseverler için ayrı bir zevk oluyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...